utorak, 29. svibnja 2012.

Dječaka (11) bez hrane i vode godinu dana držali u podrumu


Dječaka (11) bez hrane i vode godinu dana držali u podrumu

Majka i očuh su dječaka iz podruma puštali samo u školu, a nevjerojatne uvjete za život otkrila je policija nakon što su nastavnici u školi vidjeli da je stalno gladan

Srijeda, 30. 5. 2012. u 07:15, zadnja izmjena prije 37 minuta   Piše: 
Loading ...
 screenshot/BBCDječak je živio u podrumuSljedeća slika
Par iz Velike Britanije je godinu dana 11-godišnjeg dječaka prisiljavao da spava u hladnom podrum gdje su ga zaključavali, piše BBC. Njegov kavez su opisali zgroženi socijalni radnici. Dječak nije imao toalet, već je nuždu morao obavljati u kantu. Spavao je na pljesnivom madracu, a kao pokrivač koristio je staru vreću za spavanje. U podrumu nije bilo rasvjete ni grijanja. Dječakova majka i njezin partner priznali su krivnju te ih je sud osudio na dvije godine zatvora. Nakon uhićenja tvrdili su kako je dječak ispraznio njihov hladnjak te su ga kažnjavali zatvaranjem u podrum. 
Stravični životni uvjeti dječaka su izašli na vidjelo nakon što su nastavnici i učenici u njegovoj školi primijetili da je uvijek jako gladan. Dom para je posjetila policija i otkrila zastrašujući prizor. Dječaka su pregledali liječnici i zaključili da je pothranjen i boluje od anemije. 
Trenutačno je smješten u udomiteljsku obitelj. Sudac koji je donio presudu rekao je kako se dječakovi životni uvjeti mogu popraviti, ali da je obim posljedica na njegovo psihičko stanje vrlo teško pretpostaviti.

Nema komentara:

Objavi komentar