ponedjeljak, 21. svibnja 2012.

VIDEO ČUDO na slapovima Niagare: Preskočio zaštitni zid, bacio se u vodeni kovitlac i PREŽIVIO!


VIDEO ČUDO na slapovima Niagare: Preskočio zaštitni zid, bacio se u vodeni kovitlac i PREŽIVIO!

  • YouTube
Autor:  Hina
Objavljeno: prije 6 min
 
 
 
Taj je muškarac postao tek treća poznata osoba koja je preživjela pad niz slapove Niagare bez ikakvih zaštitnih naprava
BUFFALO - Neimenovani muškarac preživio je 53 metra dug pad niz Kanadski slap na rijeci Niagari , ali je pritom zadobio po život opasne ozljede, objavila je kanadska policija.
Taj je muškarac postao tek treća poznata osoba koja je preživjela pad niz slapove Niagare bez ikakvih zaštitnih naprava.
Kanadska je policija objavila da je muškarac preskočio zaštitni zid koji se nalazi oko sedam metara iznad ruba slapa i namjerno skočio u vodeni kovitlac.
Nekoliko sekundi kasnije izronio je ispod vodopada u bazenu rijeke Niagare , u blizini promatračnice. Spasilačke službe izvukle su ga iz rijeke za tridesetak minuta. Muškarac, star oko 40 godina, pretrpio je po život opasne ozljede i helikopterom je prevezen u bolnicu u Hamiltonu.
Kanadski slap ili Slap potkove jedna je od najpoznatijih svjetskih turističkih atrakcija i preko svoga ruba u sekundi prelijeva 2,6 milijuna litara vode. Jedan je od dva velika vodopada, uz Američki slap, na rijeci Niagari, koji se protežu uz kanadsko-američku granicu.
Desetljećima su hrabri avanturisti iskušavali sudbinu i spuštali se niz taj slap u bačvama ili drugim zaštitnim spravama i mnogi su pritom ginuli. Taj je pothvat sada zakonom zabranjen.
Dosad su bila poznata dva slučaja preživljavanja padova niz Niagarin vodopad bez ikakve zaštite, godine 2003. i 2009., a radilo se dvama neuspješnim pokušajima suicida.

Nema komentara:

Objavi komentar