subota, 12. svibnja 2012.

MOĆNA MUHA Nacija na nogama: Novi Zeland u panici zbog JEDNE MUŠICE!


MOĆNA MUHA

Nacija na nogama: Novi Zeland u panici zbog JEDNE MUŠICE!

  • Ilustracija
Objavljeno: prije 18 h i 39 min
 
 
 
Prosječnom građaninu otkriće jedne mušice ne predstavlja apsolutno ništa, no stručnjaci procjenjuju kako bi štete dosegnule do dvije milijarde funti funti
AUCKLAND - Nakon otkrića queenslanske voćne mušice u aucklandskom predgrađu, panika je zavladala među agrokulturnom zajednicom Novog Zelanda. Dok prosječnom građaninu te države otkriće jedne mušice dva puta manje od glavice šibice ne predstavlja apsolutno ništa, stručnjaci procjenjuju kako bi štete na voću i povrću dosegnule do dvije milijarde funti funti. To bi nanijelo ozbiljan udarac izvoznoj industriji, prenosi vijest Daily Mail.
Voćnom mušicom, inače mužjakom, pozabavio se i novozelandski ministar primarnih industrija David Carter koji je o otkriću iste odmah obavijestio trgovačke partnere zemlje i naredio karantenu za područje u kojem je insekt pronađen. Isto tako, na teren su poslani specijalizirani timovi koji su se bacili u potragu za nemilosrdnim štetočinom.
Mušica naime napada voće liježući svoja jajašca pod koru. Odmah počinje proces truljenja, a kada se izlegu, ličinke dovršavaju posao. Budući da se brzo razmnožava, doista je u stanju uništiti velike količine voća.

Google oglasi

Ministar Carter rekao je kako ne treba pretjerivati budući da se radi o jednoj mušici muškog spola, no kada bi se otkrilo više nijih, uslijedilo bi brzo istrjebljivanje prije nego što se previše razmnože,javlja Daily Mail.

Nema komentara:

Objavi komentar