srijeda, 23. svibnja 2012.

Zalutali projektil za obranu od tuče zamalo je pogodio djecu


Zalutali projektil za obranu od tuče zamalo je pogodio djecu

Carmen i Jurica Kos stajali su 15 metara dalje od mjesta gdje je pao projektil. Raketa tipa Loza2 se trebala raspasti u zraku, kažu u centru za obranu od tuče

Srijeda, 23. 5. 2012. u 20:00, zadnja izmjena prije 11 sati i 39 minuta   Piše: 
Zalutali projektil za obranu od tuče zamalo je pogodio djecu24sataCarmen (8) i Jurica (13) Kos
Počelo je grmjeti. Čuli su se zvižduci raketa. Izašli smo u dvorište kako bi gledali njihove bijele tragove na nebu. Odjednom je u dvorište kraj nas pala raketa, kažu Carmen (8) i Jurica (13) Kos.
Oko metra duga protugradna raketa doletjela je u dvorište obiteljske kuće u Kučama kraj Velike Gorice u srijedu oko 14.30 sati. Zabila se oko 30 centimetara u zemlju, a, srećom, nitko nije nastradao iako su djeca bila udaljena samo 15 metara.
- Uz Carmen i Juricu, koji su bili pod nadstrešnicom, u dvorištu je bio i pas. Raketa je mogla i u kuću pasti, direktno u kuhinju. Djeca kažu da se nisu prepala - ispričao je otac Kristijan Kos.
Državni hidrometeorološki zavod u srijedu je zbog obrane od tuče ispalio čak 112 komada raketa iz Jagodnog. To znači da je raketa prešla nekoliko kilometara prije nego što je pala u dvorište obitelji Kos.
- To je malo čudno. Raketa tipa Loza2 morala je u zraku odraditi svoje i potom se samouništiti. Čudno je da je ovako veliki komad pao na zemlju. Znači da raketa nije napravila to što je trebala. To su rakete kraćeg dometa i nisu opasne - objasnio je Ivan Širanović iz radarskog centra Puntijarka Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Nema komentara:

Objavi komentar