ponedjeljak, 21. svibnja 2012.

HLADNOKRVNI POSJET Zmije su ponovno 'napale' KBC Osijek: Nakon ginekologije, bjelouška zalutala u Odjel za kožne i spolne bolesti


HLADNOKRVNI POSJET

Zmije su ponovno 'napale' KBC Osijek: Nakon ginekologije, bjelouška zalutala u Odjel za kožne i spolne bolesti

  • Arhiva
    AFP
Objavljeno: prije 18 h i 14 min
 
 
 
Po riječima zapovjednika Borisa Banjana, riječ je o bjelouški, a osječki vatrogasci među rijetkima u Hrvatskoj imaju opremu za hvatanje zmija i uvježbani su za postupanje s tim gmazovima.
OSIJEK, ČEPIN - Zmije su ponovno „napale“ KBC Osijek. No, za razliku od prije desetak dana kada je bjelouška zalutala na Odjel ginekologije, ovaj put uočena je u dvorištu Odjela za kožne i spolne bolesti, koji se nalazi u izdvojenom objektu, izvan bolničkog kruga.
I dok je zmiju s ginekologije u prirodu vratio, tada, dežurni liječnik dr. Zlatko Topolovec, ovaj put intervenirali su osječki profesionalni vatrogasci, koji imaju i poseban tim osposobljen za hvatanje zmija i njihovo vraćanje u prirodno stanište.
Bjeloušku dugačku nešto više od pola metra, zatekli su kako se uspinje uz dvorišni zid po bršljanu te su je uhvatili u svoju mrežu i odvezli do obale Drave te je pustili.

Google oglasi

A da je vrijeme pogodno za ovakve „incidente“ potvrđuje i to što su osječki vatrogasci nedugo nakon što su se vratili s terena iz bolnice, po istom poslu morali i put Čepina. Tamo je zmija ušla u ljetnu kuhinju jedna obiteljske kuće.
- Ovdje smo imali par minuta posla više, jer se zavukla između kuhinjskog elemenat i zida, a kada sam joj rep poklopio rukom uspjela se izmigoljiti i pobjeći pod hladnjak. No, vrlo brzo smo je uspjeli istjerati i uloviti, ali iskreno rečeno, ne liči nam na bjeloušku tako da ne možemo sa sigurnošću tvrditi o kojoj je vrsti riječ. No, mislim da nije riječ o nekoj otrovnici - izjavio je zapovjednik JPVP Osijek Boris Banjan, dodavši da će i ova zmija biti vraćena u prirodu.

Nema komentara:

Objavi komentar