petak, 4. svibnja 2012.

Mladi znanstvenik UMRO nakon što ga je zarazila bakterija koju je istraživao: Vlasti strahuju od mogućeg ŠIRENJA ZARAZE


Mladi znanstvenik UMRO nakon što ga je zarazila bakterija koju je istraživao: Vlasti strahuju od mogućeg ŠIRENJA ZARAZE

  • CROPIX
Objavljeno: prije 13 h i 23 min
 
 
 
SAN FRANCISCO - Mladog znanstvenika, 25-godišnjeg Richarda Dina ubila je u samo jednom danu bakterija na kojoj je radio u laboratoriju u San Franciscu. U nastojanju da nađe cjepivo protiv izuzetno zarazne meningokokne bolesti, na još neutvrđen način mladi se znanstvenik uspio zaraziti bakterijom, javlja Guardian.
Tom Skinner iz centra za kontrolu bolesti u Atlanti izjavio je da će uzeti uzorke bakterije iz Dina, kao i bakterijskog soja iz laboratorija kako bi potvrdili ono što je već očito. Alternative zaraze bile bi još kontakt s malenom djecom ili studentskim domovima, no istraživač nije bio blizu ni jednima.
Veoma je rijetko da znanstvenik nastrada na taj način. Svi koji su bili u bliskom kontaktu s Dinom, uključujući rodbinu, kolege i medicinsko osoblje koje ga je liječilo, dobili su antibiotik kao preventivnu mjeru. Njih će se još neko vrijeme medicinski pratiti, radi straha od potencijalnog oboljevanja i daljnjeg širenja zaraze.

Google oglasi

Richard Din najvjerojatnije je umro u subotu od bakterijeNeisseria meningitidis, koja je kod njega uzrokovala zakazivanje više organa i septički šok, izjavila jeEileen Shilelds, glasnogovornica Odjela javnog zdravlja San Francisca.
Znanstvenici već 20 godina u San Francisu pokušavaju naći cjepivo protiv serogrupe B, upravo one koja je ubila Dina. Potragu za tim cjepivom uspoređuju s potragom za Svetim Gralom, prenosi The Guardian . Kolege su Dina opisale kao talentiranog i vrijednog, 

Nema komentara:

Objavi komentar