srijeda, 23. svibnja 2012.

POREZNI PEČAT Senzacionalno arheološko otkriće o postojanju Betlehema: Pronađen prvi pisani dokaz s imenom grada!


POREZNI PEČAT

Senzacionalno arheološko otkriće o postojanju Betlehema: Pronađen prvi pisani dokaz s imenom grada!

  • AP
Autor:  Hina
Objavljeno: prije 12 h i 36 min
 
 
 
Pečat je dio poreznih dokumenata koje je Betlehem slao kralju u Jeruzalem u 8. i 7. stoljeću prije Krista
JERUZALEM - Arheolozi su otkrili malen glineni pečat s natpisom "Betlehem" koji bi mogao biti dokaz o postojanju tog lokaliteta u doba što se spominje u Svetom pismu, objavile su u srijedu Izraelske službe za antička istraživanja.
- Taj prvi drveni predmet opipljiv je dokaz o postajanju grada Betlehema koji se spominje u Bibliji, a otkriven je nedavno u Jeruzalemu, navodi se u priopćenju.
Pečat veličine 1,5 centimetara koristio se za ovjeru dokumenata, a otkriven je na nalazištu zvanom Davidov grad u podnožju bedema staroga gradaJeruzalema .

Google oglasi

- To je prvi spomen imena grada izvan Biblije iz razdoblja prvog Hrama u Jeruzalemu što dokazuje da je Betlehem bio lokalitet u doba Judejskog kraljevstva, čak možda i iz ranijeg razdoblja, rekao je Elik Shukron, voditelj iskapanja.
Shukron drži da je pečat dio poreznih dokumenata koje je Betlehem slao kralju u Jeruzalem u sklopu poreznog sustava kakav se primjenjivao u 8. i 7. stoljeću prije Krista. Betlehem se prvi put spominje u Knjizi Postanka kao mjesto Rahelina groba. Rahela je bilažena patrijarha Jakova.

Nema komentara:

Objavi komentar