subota, 19. svibnja 2012.

inale FameLaba: Znanstvene teme prezentirane na jednostavan i zabavan način


Finale FameLaba: Znanstvene teme prezentirane na jednostavan i zabavan način

Objavljeno: 17.05.2012
 
 
 
ZAGREB - Kao i proteklih godina, nakon natjecanja i izlaganja, u petak će se u Ilici u prostorima Zagrebačkog plesnog centra održati finale Laboratorija slave, javlja FameLab.
Podsjetimo, FameLab se u Hrvatskoj održava već nekoliko godina u organizaciji British Councila Hrvatske i Festivala znanosti, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te drugih institucija.
Sutra će prezentacije u trajanju od tri minute održati 12 studenata i znanstvenih novaka. Neke od njih bit će Zlatni rez u prirodi, Čarolija mišića, O vjetru, Zašto je seks najbolja opcija?
Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja plasira se na sudjelovanje u FameLab Internationalu, koji se ove godine održava u Cheltenhamu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Valja napomenuti da je 2008. godine Marko Koščić, znanstveni novak Instituta Ruđer Boškovic osvojio prvo mjesto svojom prezentacijom o biokemiji ljubavi, a narednih su godina vrlo uspješne bile Maja Marasović i Ivana Stražić izlaganjima o slobodnim radikalima i razmnožavanju puževa, javlja FameLab.

Nema komentara:

Objavi komentar