ponedjeljak, 28. svibnja 2012.

Drama na Klisu: Htio je izvesti base-jump, pao sa 150 metara


Drama na Klisu: Htio je izvesti base-jump, pao sa 150 metara

Zagrepčaninu je prilikom skoka padobran udario u liticu te je pao i zadobio otvoreni prijelom noge, ozljedu prsišta i ruke. Sam je nazvao spasioce koji su ga brzo našli

Utorak, 29. 5. 2012. u 07:38, zadnja izmjena prije 15 minuta   Piše: 
Drama na Klisu: Htio je izvesti base-jump, pao sa 150 metaraDadoIlustracija
Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) iz Splita u ponedjeljak navečer spasila je paraglajdera koji se teško ozlijedio pri skoku sa 150 metara visoke i strme stijene, Mrkezine grede iznad Klisa. 
Zagrepčanin V.Š. (35) pokušao je izvesti base-jump, no prilikom skoka padobransko krilo mu je udarilo u liticu, nakon čega je pao u podnožje litice te se teško ozlijedio, priopćio je HGSS.  
Zadobio je otvoreni prijelom noge, ozljedu prsišta i ruke. Ipak, ostao je priseban i mobitelom oko 19 sati nazvao GSS. Već nakon 15 minuta spasitelji su se uspjeli probiti i popeti do unesrećenog, koji je potom imobiliziran i stabiliziran nakon čega je transportiran u specijalnoj brdskoj nosiljci do kola Hitne pomoći koja su čekala u podnožju. 
Inače, V.Š. je skok izveo kao probu za međunarodno natjecanje u base jumpingu najavljeno za naredni vikend, no, nakon ove nesreće, otvoreno je pitanje hoće li se ono održati. Iz HGSS-a poručuju da je takva natjecanja, temeljem Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, potrebno najaviti na vrijeme i zatražiti stručnu procjenu. Ukoliko bude natjecanja, na terenu će se nalaziti i dežurna ekipa HGSS-a.

Nema komentara:

Objavi komentar