četvrtak, 21. lipnja 2012.

Uspio je! Do vrha Kilimanjara je hodao na rukama sedam dana


Uspio je! Do vrha Kilimanjara je hodao na rukama sedam dana

Želi svima biti inspiracija: Kanađanin Spencer (31) sedam dana je na rukama vukao svoje tijelo na 5895 metara visoki Kilimanjaro da bi pomogao gladnoj djeci u Keniji

Četvrtak, 21. 6. 2012. u 17:30, zadnja izmjena prije 11 sati i 41 minutu   Piše: 
Loading ...
 ProfimediaNije odustao ni zbog krvavih šaka i žuljevaSljedeća slika
Danas sam stigao na Kibo, vrh najviše afričke planine Kilimanjaro. Hodao sam na rukama, pohvalio se na svom blogu Spencer West (31). Svoj uspjeh zabilježio je fotografijama i videomaterijalima.
Kanađanin se rodio s poremećajem zbog kojeg mu se nisu razvijale noge. Amputirali su mu obje u dobi od pet godina. Penjao se kako bi prikupio novac za humanitarnu fondaciju Free The Children. Prikupio je više od 2,8 milijuna kuna za gladnu djecu Kenije.
- Nisam htio pokazati da ja to mogu, nego sam želio inspirirati druge da savladaju životne prepreke i izazove - rekao je Spencer.
Za svoj pothvat pripremao se godinu dana hodajući na rukama u svakoj prilici. S dvojicom prijatelja stigao je u Tanzaniju i krenuo u avanturu 12. lipnja. Uspon je trajao sedam dana, a osamdeset posto puta West je hodao na rukama. Na težem terenu prijatelji su ga vozili u kolicima. Kaže da je ponosan na sebe jer pedeset posto penjača nikad ne stigne do vrha zbog preteškog uspona.

Nema komentara:

Objavi komentar