četvrtak, 14. lipnja 2012.

Je li naš svemir samo jedan u nizu? Znanstvenici otkrili da je prije Velikog praska postojao još jedan - svemir!


Je li naš svemir samo jedan u nizu? Znanstvenici otkrili da je prije Velikog praska postojao još jedan - svemir!

  • NASA
Objavljeno: prije 16 h i 34 min
 
 
 
OXFORD - Analizirajući fotografiju zračenja mikrovalova koju je snimila NASA-ina sonda, profesor Roger Penrose s oxfordskog sveučilišta došao je do zaključka kako je prije našeg najvjerojatnije postojao neki drugi svemir.
Penroseovo istraživanje dodalo je još dokaza u prilog teoriji koja kaže da je svemir proživio nekoliko Velikih prasaka i Velikih sažimanja,prenosi Daily Mail . Otkriće govori protiv teorije da će se svemir sve više širiti sve dok ne nestane u beskonačnost.
Britanski je profesor zajedno s armenskim kolegom Vahom Gurzadyanom otkrio ono za što se pretpostavlja da je pozadinsko zračenje starije od 14 milijardi godina, to jest, od starosti svemira.Daily Mail prenosi njegovo vjerovanje u kojem kaže kako će crne rupe eventualno progutati svu tvar u svemiru.

Google oglasi

Za koncentrične krugove pozadinskog zračenja na fotografiji tvrdi da su posljedica mnoštva velikih praskova i sudara supermasivnih crnih rupa.
Njegova projekcija predviđa da će nakon djelovanja crnih rupa u svemiru ostati samo energija, koja će u jednom trenutku opet poslužiti kao okidač za veliki prasak. Smatra da je to kružni proces, koji se dešava eonima, uvijek ispočetka.

Nema komentara:

Objavi komentar