nedjelja, 10. lipnja 2012.

Izbačeni iz doma: Živjeli sa 65 mačaka, među 30 tona smeća


Izbačeni iz doma: Živjeli sa 65 mačaka, među 30 tona smeća

London: Iako susjedi za slučaj znaju već dvije godine, par nisu mogli izbaciti. Inspekcija je ispod stotina punih vreća za smeće pronašla i 15 mrtvih mačaka

Subota, 09. 6. 2012. u 22:00, zadnja izmjena prije 46 minuta   Piše: 
Loading ...
 Daily MailSusjedi kažu da se smrad osjetio na ulazu u ulicuSljedeća slika
Par s čak 65 mačaka izbačen je iz vlastite kuće nakon što su zdravstveni inspektori otkrili da je njihov dom doslovno zatrpan smećem, piše Daily Mail. Inspekcija je ispod stotina punih vreća za smeće pronašla i 15 mrtvih mačaka. 
Elizabeth i Christopher Blore protjerani su iz vlastitog doma u Kingsburyju u Brentu, na sjeverozapadu Londona. Većina prostorija je do stropa bila zatrpana od poda do stropa. Inspektori su im zabranili boravak u kući naredna tri mjeseca sve dok službe ne počiste i dezinficiraju cijelu kuću. Lokalne vlasti tako moraju iz kuće izbaciti gotovo 30 tona smeća što će koštati oko 170.000 kuna, a sve će morati platiti Bloreovi.  
Općina Brent za problem je znala već više od dvije godine, no Bloreove nisu nikako mogli izbaciti iz kuće. Sva pismena upozorenja par je uporno ignorirao. Nakon dugotrajne borbe napokon su prošlog tjedna preselili na drugu lokaciju. Vijeće je također ishodilo zabranu kojom je paru zabranjeno držati ili hraniti mačke. Susjedi kažu kako se nesnosan smrad osjetio već na ulazu u ulicu. 
Iz službe za životinje rekli su kako su 50-ak mačaka odveli u azil, no većinu su morali uspavati jer su bile jako bolesne. 
- Vjerujemo da ćemo naići na još mačaka dok ćemo čistiti kuću. Prljavština u kojoj su živjeli je nevjerojatna - rekli su iz općine. 
Par se u kuću smije vratiti 23. kolovoza. 

Nema komentara:

Objavi komentar