subota, 16. lipnja 2012.

FOTO, VIDEO Ljubav pukla nakon 115 godina: Nakon najduže romanse na svijetu, dvije kornjače u austrijskom zoo-u više se ne podnose


FOTO, VIDEO Ljubav pukla nakon 115 godina: Nakon najduže romanse na svijetu, dvije kornjače u austrijskom zoo-u više se ne podnose

  • YouTube
Objavljeno: prije 22 h i 5 min
 
 
 
KLAGENFURT - Par galapagoških kornjača, Bibi i Poldi, rođene su iste godine, odrasle su zajedno, i postale par. Njhova romansa iz djetinjstva trajala je 115 godina, dok se iz nepoznatog razloga nisu posvađale.
Ove godine, Bibi je jednostavno odlučila da više ne može ni vidjeti Poldija, i počela ga je divljački napadati i kidati mu komade oklopa. Djelatnici zoološkog vrta u Klagenfurtu morali su Poldija preseliti u odvojeni prostor, jer bi ga njegova partnerica lagano mogla usmrtiti sa svojih 100 kila težine.
Voditelji zoološkog vrta pozvali su i stručnjake za životinje kako bi paru pružili ‘bračno savjetovanje’ - hranili su ih finom hranom i pokušali poticati na zajedničku igru i druženje, ali bez uspjeha.

Google oglasi

- Imamo dojam kao da se jednostavno više ne podnose, rekla je Helga Happ, direktorica zoološkog vrta.
Iako se ništa posebno nije desilo što bi moglo potaknuti takvo ponašanje, Bibi kao da želi cijeli kavez za sebe, kao da ima potrebu za samačkim životom.
- Rekli su nam da su vrlo rijetki slučajevi u kojima nakon toliko godina zajedništva dođe do prekida veze između životinja, ali tu smo gdje smo. Nadamo se da ćemo uspjeti dovesti do pomirenja, rekla je Happ.

Nema komentara:

Objavi komentar