srijeda, 20. lipnja 2012.

Čudom preživio: Dječaku (16) harpun probio lubanju i mozak


Čudom preživio: Dječaku (16) harpun probio lubanju i mozak

Florida: Yasser je s prijateljima bio na kupanju, a njegov prijatelj je slučajno opalio podvodnu pušku, čiji je harpun probio dječaku lubanju i mozak poviše desnog oka

Srijeda, 20. 6. 2012. u 08:00, zadnja izmjena prije 53 minute   Piše: 
Loading ...
 NBC MiamiDječaku je strijela probila glavuSljedeća slika
Yasser Lopez (16) iz Miamija u SAD-u čudom je preživio nakon što mu je harpun podvodne puške probio lubanju i mozak. Dječak je bio na kupanju s prijateljima kraj svog doma na Floridi, a njegov prijatelj slučajno povukao okidač podvodne puške. Lopezu je harpun probio lubanju poviše desnog oka te mu se zabio u desnu stranu mozga, javlja Daily Mail. Prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć te su dječaka u bolnicu prevezli helikopterom, a cijela situacija šokirala je i same liječnike jer se pojavio s harpunom koji mu je virila iz glave. 
- Dječak je bio teško ozlijeđen. Takav tip ozljede se ne viđa svaki dan. Pogotovo jer je dječak razgovarao s njima i bio je potpuno svjestan svega - ispričao je kirurg George Garcia. Dodao je kako je nakon udara harpunom u glavu dječak na kratko izgubio svijest, ali se nakon par minuta probudio. Bio je potpuno u šoku, a odmah su ga operirali, javlja Daily Mail.
- Pravo je čudo što je harpun promašio sve dječakove glavne žile u mozgu. Dječak i njegovi prijatelji srećom nisu ni vadili harpun iz njegove glave, jer bi vjerojatno u tom slučaju preminuo na putu do bolnice - ispričao je Garcia. Doktori su maknuli dio harpuna iz dječakove glave te su obavili posebne pretrage kako bi provjerili njegovo stanje. Nakon tri sata harpun su skroz uklonili iz Lopezove glave, a dječak se trenutačno oporavlja u bolnici. Liječnici ističu kako dječak može govoriti i stabilno je, ali kažu kako će vjerojatno nekoliko mjeseci biti u bolnici dok se potpuno ne oporavi.

Nema komentara:

Objavi komentar