petak, 1. lipnja 2012.

Napokon kraj mukama: Finski znanstvenici otkrili cjepivo za ama baš sve alergije, od peludi do mačje dlakeNapokon kraj mukama: Finski znanstvenici otkrili cjepivo za ama baš sve alergije, od peludi do mačje dlake

  • Arhiva
Objavljeno: prije 1 min
 
 
 
Znanstvenici na Sveučilištu u Finskoj kažu kako se nadaju da će u roku od pet do sedam godina na tržištu imati cjepivo za ama baš sve alergije - od one na pelud do alergije na mačju dlaku, piše Popisci.
Antitijela imunoglobulina E (IgE) potiču alergije -bijele krvne stanice oslobađaju histamin, što uzrokuje sve vaše omiljene alergijske reakcije, od suznih očiju do peludne groznice.
Tim znanstvenika vođen profesorom JuhuomRouvinenom genetski su modificirali alergen tako da se više neće povezati s IgE, a još uvijek će im dopuštati interakciju s imunoglobulinom G. IgG je prijateljski rođak IgE koji čuva od alergija zaustavljajući formiranje IgE-alergen kompleksa. To bi moglo blokirati histamin koji dolazi iz bijelih krvnih stanica, a time i zaustaviti šmrcanje.

Google oglasi

Nakon toga, sve je jednostavno, barem u teoriji: Cjepivom samo treba aktivirati modificiranu verziju, a imunološki sustav pobrinut će se za sve ostalo.
Broj preporuka: 0
Preporučam
 
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar