ponedjeljak, 25. lipnja 2012.

Smrt ruskog milijardera: Putinov oligarh pronađen mrtav u Bračkom kanalu!


MORNARI S TRAJEKTA IZVADILI TIJELO

Smrt ruskog milijardera: Putinov oligarh pronađen mrtav u Bračkom kanalu!

  • Ivo Ravlić/CROPIX
(1/2)
Objavljeno: prije 10 h i 16 min
 
 
 
Ruski državljanin, čije je tijelo u nedjelju oko 19 sati u bračkome kanalu pronašla posada trajekta Kijevo, bio je Leonid Gart (39) poznati građevinski poduzetnik te predsjednik Ruske federacije sanjkaša. Ruski mediji u ponedjeljak su objavili tragičnu vijest o smrti istaknuta sportskoga dužnosnika navodeći kako je Gart, koji je i u Selcima na Braču gdje se nesreća najvjerojatnije dogodila imao registriranu tvrtku za trgovanje nekretninama Gart d.o.o., najvjerojatnije stradao nesretnim slučajem, no da im detalji još uvijek nisu poznati. “
Leonid je bio vrlo aktivna osoba. Imao je mnogo planova i projekata. Nažalost, ostali smo bez velikog čovjeka.”, izjavio je u ponedjeljak za medije glasnogovornik sanjkaškoga saveza, Mihail Potapov.
Garta je živoga posljednji put u nedjelju iza 16 sati vidjela supruga njegovoga prijatelja kako nešto radi u gliseru na plaži u Selcima. Također prema izjavama mještana Gart je viđen kako u gliseru - gumenjaku otplovljava u smjeru Makarske. Nekoliko sati kasnije pronađen je mrtav u moru pored gumenjaka. Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja.

Google oglasi

Gart je Selcima ljetovao sa suprugom, a ona je ranije toga dana krenula prema Splitu, odakle je trebala odletjeti avionom za Moskvu. Gart je na čelu ruskoga sanjkaškoga saveza od lipnja 2010, a osim toga je bio osnivač i vlasnik građevinske kompanije “GRM”, jedne od najvećih u Ruskoj federaciji koja se između ostalim bavila obnovom Bolšoj teatra, te izgradnjom niza poslovnih i stambenih kompleksa u Moskvi, ali i sportskih objekata namjenjenih uglavom zimskim sportovima. Po ruskim medijima pisalo se da GRM sudjeluje u izgrdanji prestižnog hotela Moskva nedaleko Crvenog trga te najpoznatijeg dramskog kazališta MHAT ali su ih ostale tamošnje građevinske tvrtke, kako piše Moscow Post, ruska novina na engleskom jeziku, za “lažno predstavljanje”. Oism toga pišu te novine Gart je zbog velikih dugova od gotovo 2 milijuna eura morao prodati svoj udio te je “od kreditora pobjegao u veliki sport” i tamo kao predsjednik sanjkaškog saveza za tvrtku, navodno ishodio izgradnju olimpijskih objekata u Sočiju gdje će se 2014 održati zimske Olimpijske igre. Sam Gart odbijao je optužbe govoreći da su dugovi nastali nakon njegova odlaska iz tvrtke-.
U travnju ove godine novoizgrađeni sporstki objekt u Paramanovu posjetio je i tadašnji premijer, a sada ponovno ruski predsjednik, Vladimir Putin te izrazio zadovoljstvo viđenim. Nakon tragičnoga događaja na Braču, gliser na kojemu je Rus viđen posljednji put prevezen je u Split, a Gartovo tijelo prevezeno je na odjel patologije splitske bolnice kako bi se točno odredio uzrok smrti. Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je sućut obitelji i prijateljima Leonida Gartha zbog njegove tragične smrti. Putin je rekao kako je Garth učinio mnogo za razvoj sporta u Rusiji. Naime, Leonid Garth predvodio Rusku federaciju sanjkaša od 29. lipnja 2010. te je u te dvije godine učinio puno za razvoj tog zzimskog sporta.
Za vrijeme njegovog predsjedavanja obnovljena je staza za utrke saonicama u Paramonovom, koju je na otvorenju posjetio i sam Putin. Gart i Putin tada su osim prisustvovanju na otvorenju i zajedno bili na sastanku.
Otkako je Garth preuzeo sanjkašku reprezentaciju njoj su se pridružili najbolji svjetski stručnjaci. To je urodilo plodom. Ruski sanjkaši napravili su najbolji sanjkaški rezultat u više od 20 godina, osvojivši na svjetskom prvenstvu tri srebrne medalje.

Nema komentara:

Objavi komentar