srijeda, 13. lipnja 2012.

Majka izgladnjivala kćer (17): Djevojka spala na 10 kilograma


Majka izgladnjivala kćer (17): Djevojka spala na 10 kilograma

Rosetta Harris (50) izjasnila se krivom za ugrožavanje života djeteta. Harris, koja ranije nije imala kriminalni dosje, osuđena je na tek 18 mjeseci uvjetne kazne

Srijeda, 13. 6. 2012. u 07:15, zadnja izmjena prije 32 minute   Piše: 
Djevojka (17) oboljela od cerebralne paralize težila je tek nešto više od deset kilograma i nije mogla hodati ni pričati kada je odvedena iz obiteljske kuće jer ju je majka izgladnjivala.
Darlene Armstrong visoka oko jedan metar u ožujku je hitno prevezena u bolnicu u Chicagu. Istraga Chicago Tribunea je otkrila da je djevojka mogla biti spašena četiri mjeseca ranije da Odjel za djecu i obitelj reagirao na vrijeme. 
Njezina majka Rosetta Harris (50) izjasnila se krivom za ugrožavanje života djeteta. Harris, koja ranije nije imala kriminalni dosje, osuđena je na 18 mjeseci uvjetne kazne uz obavezan odlazak na tečajeve roditeljstva. Priznala je da se ne sjeća kada je djevojku posljednji put izvela van ili odvela liječniku, ali tvrdi da je dobar roditelj svojoj djeci. 
Doktori iz dječje bolnice objasnili su da je djevojka izgladnjivana duže vrijeme. U bolnicu je dovezena s težinom koja je karakteristična za djecu staru dvije ili tri godine. 
Još u studenom prošle godine nadležna služba zaprimila je anonimni poziv kojim su obaviješteni da Darlene ne hrane, kao i da liječnika nije posjetila godinama. Prema pravilima agencije, istražitelj na hitan poziv mora odgovoriti u roku od 24 sata, a ako ne vidi dijete mora se vraćati svaki dan dok ga ne vidi. 
Istraga je pokazala da je istražitelj u djevojčin dom odlazio tri puta, ali ju nije vidio. Tek tijekom četvrtog posjeta, tek u ožujku, socijalni radnik pronašao je djevojku. Iako je majka rekla da nije doma, radnik je čuo da u kući netko cvili. Nakon što je Harris na kraju pokazala kćer odmah je pozvana hitna pomoć.
Djevojka se još uvijek oporavlja u bolnici La Rabida, a navodno je dobila na kilaži i stanje joj se popravlja. 

Nema komentara:

Objavi komentar