nedjelja, 4. studenoga 2012.

Čudesno se borio tri godine: Umro dječak rođen bez mozga


Čudesno se borio tri godine: Umro dječak rođen bez mozga

Nickolas Coke bolovao je od rijetkog stanja zbog kojeg djeca umru ubrzo nakon rođenja. On je protiv svih pravila s osmijehom na licu dokazao da može puno više

Subota, 03. 11. 2012. u 19:00   Piše: 
Loading ...
 FacebookObitelj smatra da je dječak živio nevjerojatan životSljedeća slika
Dječak (3) iz Kolorada rođen je bez mozga, a nakon tri godine čudesne borbe umro je.  Nickolas Coke bolovao je od rijetkog stanja, anencefalije, koje karakterizira odsutnost velikog dijela mozga, lubanje i vlasišta. 
Iako većina djece u ovakvoj situaciji umre ubrzo nakon rođenja, Coke je svima pokazao da se može boriti s teškom bolešću. Njegova obitelj kaže da je živio nevjerojatan život.
Coke nije mogao govoriti, jesti ni hodati, ali njegova obitelj vjeruje da je dječak sazrijevao i fizički i psihički
- Nikad nije bio spojen na bilo kakve aparate, cijevi ili bilo što slično, rekla je njegova baka Sherri Kohut i dodala da ih je naučio svemu, ljubavi i tome kako biti obitelj. 
Baka je s unukom bila u trenutku kada je umro. Rekla je da je dječak samo prestao disati nakon što je cijelo jutro imao poteškoće. Liječnici su ga pokušali oživjeti, ali kada nisu uspjeli ni nakon tri pokušaja proglasili su ga mrtvim.
Posljednjih dana dječak je bio dobro raspoložen i uvijek nasmijan. Obitelj se uvijek trudila da dječaka što više vodi izvan kuće, pa su često odlazili na izlete u zoološki vrt, kao i na kampiranje. 
Inače, anencefalija je stanje koje pogađa jedno na 10 tisuća rođene djece, a vjeruje se da djeca s tim stanjem nisu u stanju misliti ili imati emocije. Coke nije mogao govoriti, jesti ni hodati, ali njegova obitelj vjeruje da je dječak sazrijevao i fizički i psihički.
- On je bio naš junak jer je pokazao snagu, uvijek ćemo ga pa

Nema komentara:

Objavi komentar