četvrtak, 1. studenoga 2012.

Ladislav poharao obalu: Jugo rušilo stabla, poplavilo ceste...


Ladislav poharao obalu: Jugo rušilo stabla, poplavilo ceste...

Snažna ciklona sa sobom je donijela porast temperatura, ali i kišu i orkansko jugo koje je najviše problema donijelo na moru. Izmjereni su udari juga od 130 km/h

Četvrtak, 01. 11. 2012. u 08:58, zadnja izmjena prije 2 minute   Piše: 
U noći sa srijede u četvrtak u Dalmaciji je puhalo jako jugo. Snažna ciklona Ladislav sa sobom je donijela porast temperatura, ali i kišu i orkansko jugo koje je najviše problema donijelo na moru, gdje je bilo najjače, javlja Dalmacija News.
Udari juga su dosezali su na kopnu brzinu od 112 km/h, lomilo je grane i stabla, te oštetilo automobile. Najjači udar zabilježen je na Visu gdje su izmjerena čak 133 km/h. 
Naš čitatelj javio nam  je kako je nevrijeme u Splitu srušilo preko 400 godina staru palmu kraj Banovine. Nevrijeme je donijele probleme i u Rijeci.

U Zadru more poplavilo cestu

More iz uvale Jazine u Zadru u četvrtak ujutro se prelijevalo preko obale i na nekim mjestima dobrim dijelom je preplavilo cestu. 
- Četrdeset godina sam u Zadru i ovo još nisam vidio. Zna biti plime, ali ovako nešto još nije bilo, rekao nam je jedan stariji Zadranin, koji je u širokom luku zaobilazio poplavljenu obalu. 
Ovakva pojava tumači se jako niskim tlakom od samo 992 hektopaskala i olujnim jugom koje je u četvrtak ujutro puhalo na zadarskom području. More se osim iz Jazina prelijevalo i na obalu uvale Foša, gdje su vlasnici brodova na sve moguće načine pokušavali ući u svoje brodice i isprazniti vodu koja se nakupila uslijed cjelonoćne kiše. 
Vatrogasci su nam reklo da se more najviše izlilo na Pagu, ali ne mogu ništa poduzimati dok se ne smanji plima koja je probleme stvorila i u Biogradu i Pakoštanima. 

Nema komentara:

Objavi komentar