subota, 24. studenoga 2012.

PRIZNANJE CRKVE Papa Benedikt XVI. u svojoj novoj knjizi: Isus Krist je rođen ranije nego što se misli!PRIZNANJE CRKVE Papa Benedikt XVI. u svojoj novoj knjizi: Isus Krist je rođen ranije nego što se misli!

Objavljeno: 22.11.2012
 
 
 
Papa Benedikt XVI. slaže se s teorijom da je Isus Krist rođen nekoliko godina ranije nego što se misli. U svojoj knjizi 'Isus iz Nazareta, priče iz djetinjstva' koja je objavljena u srijedu piše kako je za tu grešku u računanju zaslužan kršćanski redovnik Dionizij Mali.
- Računanje početka našeg kalendara se temelji na rođenju Isusa Krista i to prema računanju Dionizija Malog. No on je pogriješio. Isus je rođen nekoliko godina ranije , tvrdi u svojoj knjizi aktualni papa.
No, papa zapravo nije otkrio ništa novo već je samo potvrdio sumnje znanstvenika. Oni tvrde da je Isus zapravo rođen između sedme i druge godine prije Krista.

Google oglasi

Nije jasno kako je Dionizije Mali izračunao kada je Isus Krist rođen. U Bibliji se ne navodi Isusov datum rođenja pa je najvjerojatnije svoje pretpostavke temeljio na nejasnim podacima o tome kada je Isus počeo svoju službu. Također je činjenica da je Isus Krist kršten u doba vladavine cara Tiberija

Nema komentara:

Objavi komentar