utorak, 22. siječnja 2013.

FOTO: DRAMA U KARLOVCU Kupa probila zid u centru! Voda je ušla u kuće: 'Ovo je poplava stoljeća!'

OGLASILI IZVANREDNE MJERE OBRANE OD POPLAVA

FOTO: DRAMA U KARLOVCU Kupa probila zid u centru! Voda je ušla u kuće: 'Ovo je poplava stoljeća!'

  • Saša Beljan iz obližnjeg Tušilovića na leđa je stavio svojeg sinčića Patrika
    Robert Fajt / CROPIX
Objavljeno: prije 5 h i 51 min

NOVO 13:25 Vodostaji Kupe i Save u Sisku rasli su prijepodne oko 20 centimetara za sat vremena. No, unatoč tomu Sava je u podne dostigla razinu vodostaja od 347 centimetara, a redovne mjere obrane od poplave uvode se kada vodostaj Save u Sisku distigne 670 centimetara. Probleme je tijekom dana uzrokovala rijeka Glina koj se prelila preko ceste Topusko-Staro Selo, te rijeka Una, koja je u utorak prijepodne poplavila nogometno igralište kod starog grada Zrinskih. No, ne očekuje se izlijevanje Une u grad Hrvatsku Kostajnicu, kao ni prelijevanje ode preko ceste H. Kostajnica-Dvor. Vodeni val Kupom iz Karlovca u Sisak će stići u srijedu ujutro, ali službe obrane od poplave ne očekuju većih problema s obzirom da Sava uzvodno od Siska nije visoka, što znači da će moći primiti velike količine vode koje dolaze Kupom. Da u Sisak stiže veliki vodni val Kupom potvrđuje masa drveća, grana i ostalog otpada kojeg ta rijeka nosi centrom Siska. (Hina)
11:29 U gradskoj četvrti Logorište iz korita su izašle Korana i Mrežnica te poplavile prometnicu i kuće između. Za sada je voda ušla u desetak kuća, uglavnom u podrume.
Do ekipe Jutarnjeg mještanka Vesna Živčić probila se u ribarskim čizmama. Ona je sigurna da će ovo biti poplava stoljeća u Karlovcu.

- Jutros u 4 sata dvorište nam je bilo čisto, nešto prije pet sati počela je prodirati Korana, a sada u dvorištu imamo pola metra vode. Podrum nam je poplavljen. Isključili smo struju u kući i čekamo što će biti. Sjećam se slike iz djetinjstva i jedne slične poplave kada nam je voda došla u razinu treće stepenice na ulazu, upravo takva situacija je i sada. Međutim, vidjela sam na internetu da nam tek dolazi vodni val iz Veljuna,

Nema komentara:

Objavi komentar