srijeda, 16. siječnja 2013.

Vlasnici su začuđeni i sretni: Koza je ojarila čak šest kozlića


Vlasnici su začuđeni i sretni: Koza je ojarila čak šest kozlića

Vlasnici iz Zabrđa kod Vrbovca kažu da je koza Znamenka začela prirodno i sretni su što je sve prošlo bez ikakvih komplikacija. Koze inače imaju do tri mladunca

Utorak, 15. 1. 2013. u 19:00   Piše: 
Loading ...
 Robert Anić/PixsellZnamenka je ojarila šest jarićaSljedeća slika
U Zabrđu kraj Vrbovca koza Znamenka prošle je nedjelje ojarila šest jarića - četiri ženke i dva mužjaka, teške oko dvije i pol kile. Koze inače imaju do tri mladunca.
Pri njihovom okotu asistirala je vlasnica Snježana Malinarić. Sve je bilo gotovo za pola sata.
- Ovo joj je bilo peto jarenje. Ona je već starija, ima oko šest godina. Tako da je sve proteklo u najboljem redu. A mora se priznati da je bila golema prije jarenja, jedva je prolazila kroz vrata. Evo, već nam je do sada dala 17 jarića. Jako je brižna majka. Sve su koze takve - kazala je Snježana. Ona i suprug Željko uzgajaju koze već deset godina i nikad im se dosad nije dogodilo da od jedne koze dobiju šestero jarića. Kako ih je puno, Znamenka nema dovoljno mlijeka, pa jariće moraju dohranjivati.
- Znamenkine ženske potomke ostavit ćemo za rasplod, a muške ćemo prodati - kazao nam je Željko, vlasnik farme na kojoj trenutačno uzgaja 39 koza i dva jarca. I veterinari ovo jednostavno smatraju čudom.

Nema komentara:

Objavi komentar