ponedjeljak, 21. siječnja 2013.

NAJBOLJI DOKAZ POSTOJANJA ŽIVOTA NA MARSU Znanstvenici vjeruju da se dokazi nalaze u kamenju iz krater


NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA

NAJBOLJI DOKAZ POSTOJANJA ŽIVOTA NA MARSU Znanstvenici vjeruju da se dokazi nalaze u kamenju iz kratera

Objavljeno: prije 2 h i 3 min

Profesor John Parnell i Dr. Joseph Michalski, planetarni geolog, razvili su teoriju koja daje razloga vjerovati da su otkrili najbolje znakove života na Marsu do sad, gledajući u ogromni krater McLaughlin na površini crvenog planeta.
Krater, koji je nastao prilikom udara meteorita u površinu Marsa, razbacao je kamenje smješteno ispod površine tla na površinu. To kamenje čini se da se sastoji od glina i minerala koji su bili izloženi utjecaju vode - esencijalnih sastojaka za održavanje života.
- Mogli bismo biti toliko blizu otkrića ima li, ili je li bilo života na Marsu, rekao je profesor Parnell.
- Znamo iz istraživanja na Zemlji da je veliki postotak svog života na Zemlji smješten ispod površine, a proučavajući krater McLaughlin, možemo vidjeti slične uvjete ispod površine Marsa, zahvaljujući promatranju kamenja koje je udar meteorita izbacio na površinu.
- Na površini Marsa ne može biti života, jer je neprestano izložena radijaciji i potpuno je smrznuta. No, život u podzemlju bio bi zaštićen od tih utjecaja.
Iako će sljedeća misija na Mars imati i bušilicu, koja će bušiti i do dva metra ispod površine, Parnell vjeruje da bi proučavanje rubova kratera moglo biti i lakše i korisnije.
- Iako svi mi živimo na površini Zemlje, život nije tu započeo, već ispod površine. Zapravo, toliko je života ispod površine naše planete da mi spadamo u neobične oblike života, koji žive iznad površine, rekao je Parnell.
Broj preporuka: 1

Nema komentara:

Objavi komentar