nedjelja, 8. srpnja 2012.

Sredozemna medvjedica se tri dana odmarala na obali Cresa


Sredozemna medvjedica se tri dana odmarala na obali Cresa

Istraživači su kasnijim pregledom špilje prikupili manju količinu biološkog materijala temeljem kojeg će pokušati izvršiti analizu DNA i otkriti porijeklo životinje

Ponedjeljak, 02. 7. 2012. u 14:54   Piše: 
Loading ...
 Institut Plavi svijetMedvjedica je odmarala u spiljiSljedeća slika
U cresko-lošinjskom akvatoriju i ove se godine pojavila sredozemna medvjedica i to 28., 29. i 30. lipnja. Turisti koji borave na Lošinju poslali su istraživačima Instituta Plavi svijet dojavu i fotografije medvjedice koja se odmarala na žalu male morske spilje na zapadnoj obali Cresa. 
Istraživači su kasnijim pregledom špilje prikupili i manju količinu biološkog materijala temeljem kojeg će pokušati izvršiti analizu DNA koja bi mogla pomoći u otkrivanju porijekla oko 2 i pol metra duge životinje. 
Sredozemna medvjedica je najugroženiji europski morski sisavac, a preživjelih je svega 500-600 jedinki. U povijesti je Sredozemna medvjedica bila poznata kao redoviti stanovnik Jadrana, ali im se broj od 1960-ih godina znatno smanjio i otada nije zabilježeno razmnožavanje već samo povremena opažanja primjeraka koji dolaze iz Sredozemlja. 

Nema komentara:

Objavi komentar