nedjelja, 1. srpnja 2012.

Nije odustala: Turistica (25) je dojenjem siroče vratila u život


Nije odustala: Turistica (25) je dojenjem siroče vratila u život

Maria iz Danske u Turskoj je iz taksija ugledala smotuljak na cesti. Šokirala se ugledavši novorođenče. Nije davalo znakove života, no uzela ga je k sebi...

Nedjelja, 01. 7. 2012. u 17:00, zadnja izmjena prije 54 minute   Piše: 
Loading ...
 Ekstra bladetOživjela ju je svojim mlijekomSljedeća slika
Dankinja Maria Kristensen (25) spasila je napušteno novorođenče od sigurne smrti. Ona, suprug Kent i sin Lucas (3) putovali su taksijem na aerodrom u Turskoj. Prolazeći kroz Kusadasi Maria je uz cesti primijetila maleni svežanj. Učinilo joj se da je vidjela ručice koje su stršale iz šarenog prekrivača.
Zamolila je taksista da se zaustavi. Ona i suprug izašli su van iz auta i šokirali se vidjevši beživotno tijelo tek rođene bebe.
- Umalo mi je pozlilo. Bebica je izgledala kao da je mrtva. Bila je crvena u licu jer je vani pržilo sunce. Toga dana bilo je 40 stupnjeva. Instinktivno sam ju uzela u ruke i unijela u auto - ispričala je Maria, koja je u 31. tjednu trudnoće, za danski portal Ekstra bladet.
Tek rođenu djevojčicu je majka, koja ju je odbacila, odjenula u ružičasti kompletić, na glavi je imala kapicu te ju je zamotala u šarenu dekicu. Maria ju je brzo unijela u taksi te zamolila vozača da pojača klimu, no curica i dalje nije davala znakove života. Supružnici iz Danske umivali su je hladnom vodom pokušavši ju vratiti u život, ali reakcije nije bilo.
- Očajna zbog svega bebu sam prislonila na prsa. Upitala sam taksista bi li mu smetalo kada bih podojila curicu, jer nisam znala je li to u redu činiti u Turskoj na javnom mjestu i to s tuđim djetetom. Prihvatio je prijedlog. Isprva se nije ništa dešavalo, no odahnula sam kada sam osjetila kako se njezina usta miču. Čudo! Počela je sisati. Isprva se borila, no onda je počela jesti puna života. Otvorila je oči i pogledala me. Počela sam plakati od sreće - ispričala je ushićena Dankinja. 
Maria, socijalna radnica, pretpostavlja da je odbačena curica, koju su našli u četvrtak, stara tek jedan dan. Čim je beba oživjela taksist ih je odvezao u obližnju policijsku postaju. Policija ju je predala socijalnim radnicima, koji će je dati na usvajanje. Malenu su nazvali Ceren. Maria se nada da će djevojčicu usvojiti dobri ljudi, koji će se znati i moći brinuti za nju.

Nema komentara:

Objavi komentar