nedjelja, 15. srpnja 2012.

OTKRIVENO ČAROBNO CJEPIVO PROTIV DEBLJINE


Otkriveno je čarobno cjepivo protiv debljine koje uklanja barem 10 posto tjelesne mase!

  • Arhiva
Objavljeno: prije 20 h i 3 min
Cjepivo tjera imunološki sustav da proizvodi antitijela za hormon somatostatin, koji je odgovoran za debljanje
Znanstvenici su otkrili tretman koji bi mogao dopustiti ljudima da jedu masnu hranu, a i dalje ostanu vitki ili izgube težinu. Radi se o cjepivu protiv debljine koje imunološki sustav tijela koristi za mršavljenje. Nakon samo jedne injekcije, unutar četiri dana pokusni miševi izgubili su 10 posto tjelesne mase, a hranjeni su visokokaloričnom hranom bogatom mastima.




Ipak još nije vrijeme da zapostavite svoju dijetu, jer ovim istraživanjima predstoji još barem sedam do deset godina prije nego što cjepivo postane komercijalno dostupno. Osim toga, ne smije se smetnuti s uma da hrana bogata mastima ima i razne druge štetne posljedice na zdravlje pa ju u svakom slučaju valja izbjegavati u većim količinama.
Koliko je zasad poznato, ovo cjepivo tjera imunološki sustav na proizvodnju antitijela koja sprječavaju rad hormona somatostatina. Somatostatinse proizvodi u mozgu i probavnom sustavu i odgovoran je za debljanje jer ometa rad drugih relevantnih hormona i usporava metabolizam. Kako ga antitijela zaustave, tako se metabolizam ubrza i gubi se težina.

Google oglasi

Znanstvenici koji rade na ovom istraživanju posebno su naglasili kako kod pokusnih miševa nisu zabilježene nikakve promjene u razinama drugih vitalnih hormona. Ipak, još uvijek je nemoguće znati sve potencijalne dugoročne posljedice ovakvog tretmana. Ako se pokaže da dugoročno nije štetan za zdravlje, mogao bi pokrenuti pravu revoluciju u borbi protiv pretilosti jer bi pacijenti mogli izbjeći štetne li

Nema komentara:

Objavi komentar