srijeda, 25. srpnja 2012.

Baumgartner skočio s 29,4 km i prema Zemlji jurio 862 na sat


Baumgartner skočio s 29,4 km i prema Zemlji jurio 862 na sat

Felix Baumgartner je na 29,4 km visine imao 'svijet kao na dlanu', a nakon što je skočio iz kapsule prema Zemlji je padao 3 minute i 48 sekundi te jurio 862 km/h

Četvrtak, 26. 7. 2012. u 08:15, zadnja izmjena prije 7 minuta   Piše: 
Loading ...
 Red Bull Content Pool/StratosBaumgartner trenutak prije skoka s 29,4 kmSljedeća slika
Sljedeca
Felix Baumgartner u kolovozu želi skočiti s 36,5 kilometara visine i srušiti visinski rekord star 52 godine te biti prvi čovjek koji će vlastitim tijelom probiti brzinu zvuka. Kako je krenuo, izgleda da će u tome i uspjeti. U srijedu je obavio i posljednji probni skok iznad pustinje u Novom Meksiku. Balon je podigao njegovu kapsulu na 29.455 metara visine, odakle je imao nevjerojatan pogled na Zemlju.
Nakon što je izašao kroz vrata u svom svemirskom odijelu, skočio je prema Zemlji. Let je trajao 3.48 minuta, a Baumgartner je postigao maksimalnu brzinu od 862 km/h. Podaci se još analiziraju, no ovim skokom on je postao tek drugi čovjek koji je skočio s ove visine. 
Skakati je trebao još u ponedjeljak, no loše vrijeme odgađalo je testiranje. Balon koji ga je podizao jučer bio je četiri puta veći od onog na prvom testu, dok će za rekordni skok trebati balon velik poput nebodera. Njegov Red Bull Stratos tim trebat će i skoro savršeno vrijeme za posljednji skok.
Uspije li završiti skok s 36.576 metara, srušit će rekord star 52 godine koji je postavio Joe Kittinger, Baumgartnerov sadašnji mentor.

Nema komentara:

Objavi komentar