četvrtak, 19. srpnja 2012.

ŠESTORICA RUSA S FORBESOVE LJESTVICE Privukli ih more, klima i ljudi: Oligarsi teški 60 milijardi dolara pravi su vladari Jadrana


ŠESTORICA RUSA S FORBESOVE LJESTVICE

Privukli ih more, klima i ljudi: Oligarsi teški 60 milijardi dolara pravi su vladari Jadrana

  • Futuristička jahta Projekt A ruskog bogataša Andreja Meljničenka
Objavljeno: prije 1 h i 17 min
 
 
 
Dok besramno bogate ruske kompanije sve glasnije najavljuju svoj ulazak na hrvatsko tržište, a čak i umjereno bogati Rusi traže vile uz more, kao svojevrsna prethodnica već neko vrijeme jadransku obalu osvajaju “prvi među jednakima” - oligarsi.
Milijarderi s Forbesove ljestvice obično pažnju na sebe svraćaju gigantskim jahtama i zgodnim družicama, premda je ovo ljeto, zasad, obilježio slučaj bizarne smrti Putinova prijatelja i šefa ruskog sanjkaškog saveza Leonida Ganta, koji je pronađen mrtav u bračkom akvatoriju, a donekle i svjedočenje naftaša Mihaila Gucerijeva na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu.
Prvi ruski milijarderi u Hrvatsku su počeli pristizati već početkom 90-ih godina prošloga stoljeća, kada su se zainteresirali za vile na području Opatije. U posljednje vrijeme, međutim, sve im je zanimljiviji Dubrovnik i dubrovački arhipelag, gdje osim ljetnih rezidencija mnogi od njih pokušavaju proširiti svoj biznis. Čisto more i geografski položaj, ugodna klima i pijateljski nastrojeni ljudi, sve su to razlozi koje Rusi navode kao razloge zbog kojih dolaze u Hrvatsku. Svako ljeto našom obalom krstari barem jedna od jahtiRomana Abramoviča, kao i futuristička Projekt AAndreja Meljničenka i njegove supruge, srpske manekenke i pjevačice Aleksandre.

Nema komentara:

Objavi komentar