nedjelja, 7. listopada 2012.

Vatra ga skoro 'pojela': Nakon 120 dana probudio se iz kome


Vatra ga skoro 'pojela': Nakon 120 dana probudio se iz kome

Njemačka: Liječnici su Marija (15) operirali 18 puta. Skidali su mu kožu s glave i transplantirali na opečena mjesta. Na 56% tijela imao je opekline trećeg stupnja

Ponedjeljak, 08. 10. 2012. u 08:00, zadnja izmjena prije 35 minuta   Piše: 
Loading ...
 Bild.deČak 56 posto tijela mu je bilo opečenoSljedeća slika
Mario (15) se nedavno probudio iz umjetne kome u kojoj je bio četiri mjeseca. Na 56 posto tijela imao je opekline trećeg stupnja. Bio je na 18 operacija, a liječnici su mu pet puta skidali kožu s glave i transplantirali na opečena mjesta. Imao je i alergijsku reakciju. Opečena ruka mu je natekla i bila je velika kao rukometna lopta. Liječnici su njegovoj majci Anke (44) rekli kako tri četvrtine ljudi s takvim ozljedama umre od otrovanja krvi. Mario je preživio jer ima jak organizam.
Srećom vatra mu nije spalila lice. Ali kada bude bio stariji vjerojatno će mu ožiljci više smetati nego danas, kaže Marijeva majka
Nastradao je u svibnju ove godine. On i njegovi prijatelji su na obali Rajne u Kölnu pekli roštilj. Ostala im je boca alkohola koji je netko prolio i zapalio. Vatra je zahvatila Marija.
- Nitko zapravo ne zna što se točno dogodilo. Moj sin je čuo samo kako je netko rekao da želi napraviti logorsku vatru. Njegovi su prijatelji kasnije policiji dali različite izjave. Podigla sam prijavu i jedan je dječak optužen, no nije sigurno da će biti i kažnjen, jer ni policija sama ne zna da li je riječ o kaznenom djelu ili nesreći - kaže Anke. 
Mario danas više nema jake bolove. No tijelo mu je puno ožiljaka. Mora nositi i posebno odijelo koje štiti novu kožu.
- Srećom vatra mu nije spalila lice. Ali kada bude bio stariji vjerojatno će mu ožiljci više smetati nego danas - kaže Anke za Bild.     

Nema komentara:

Objavi komentar