nedjelja, 21. listopada 2012.

Izgradili kuću za Isusa: Sada je na prodaju za 86 milijuna kuna


Izgradili kuću za Isusa: Sada je na prodaju za 86 milijuna kuna

SAD: Kuću je 1928. dala izgraditi obitelj Griscom koja je bila posvećena teozofiji. Isprva je bila namijenjena kao religijsko utočište, no u njoj su se rijetko pojavljivali...

Nedjelja, 21. 10. 2012. u 09:30, zadnja izmjena prije 7 sati i 9 minuta   Piše: 
Loading ...
 Prudiental Douglas Elliman/Daily MailIz kuće puca savšen pogled na New YorkSljedeća slika
Sljedeca
Rezidencija na vrhu Chapel Hilla u New Yorku Vila poznata je zbog svojeg izgleda i vrta, no priča se kako su je prvotni vlasnici izgradili kako bi u njoj ugostili Krista. Nedavno je restaurirana i ponuđena za 15 milijuna dolara (86 milijuna kuna). Cijenu su dodatno podebljale glasine. 
Kuću je 1928. godine dala izgraditi obitelj Griscom koja je bila posvećena teozofiji, sekti koja proučava mudrosti svih religija. Isprva je bila namijenjena kao religijsko utočište za obitelj, no članovi su je rijetko posjećivali. Krenula su govorkanja kako kuća nikad nije ni bila namijenjena za život, već za samog Isusa Krista. 
Sin Genevieva Grisoma, Ludlow, kasnije je postao slavni ornitolog i kuću je navodno darovao fakultetu na Manhattanu 1969. godine. Fakultet je kuću uskoro prodao Sandri Galuten koja je zajedno sa suprugom 1987. uzela kuću u zakup na 99 godina. Pokušava ju prodati. 
Rezidenciju okružuje 2,3 hektara zemljišta, a ima sedam spavaćih soba, pet potpuno opremljenih kupaonica i još tri manje kupaonice. Ornamente na stropovima i zidovima te pozlate oslikavali su obrtnici koji su uređivali Plaza Hotel. Lusteri u cijeloj rezidenciji dobiveni su iz Plaze, piše Daily Mail

Nema komentara:

Objavi komentar