ponedjeljak, 29. listopada 2012.

Sandy prijeti: U New Yorku će razina mora 'skočiti' tri metra?


Sandy prijeti: U New Yorku će razina mora 'skočiti' tri metra?

Nekoliko američkih saveznih država proglasilo je izvanredno stanje zbog oluje, a zatvoreni su deseci škola. Više od dva milijuna djece u ponedjeljak neće u školu

Ponedjeljak, 29. 10. 2012. u 06:57, zadnja izmjena prije 15 minuta   Piše: 
Loading ...
 NASAObama je upozorio da je oluja Sandy opasnaSljedeća slika
Sljedeca
Američki predsjednik Barack Obama je upozorio stanovnike SAD-a da uragan Sandy shvate ozbiljno te da postupaju u skladu s upozorenjima lokalnih vlasti. Nekoliko američkih saveznih država proglasilo je izvanredno stanje zbog oluje, a nekoliko desetaka škola je zatvoreno. Više od dva milijuna djece u ponedjeljak neće u školu, a blokiran je javni prijevoz u nekoliko velikih gradova.
BBC javlja kako su aviokompanije Air France, British Airways i Virgin Atlantic otkazale sve letove za gradove na istočnoj strani SAD-a, uključujući New York, Washington, Boston i Philadelphiju. 
Prognostičari očekuju da će Sandy stići do kopna najvjerojatnije u noći s ponedjeljka na utorak po lokalnom vremenu, između Delawarea i područja New Yorka i New Jerseyja. Vjetrovi još pušu 165 kilometara na sat, a stručnjaci ističu kako je zabrinjavajuća širina oluje. Vjetrovi se od središta oluje šire 1125 km. Sandy je rijetka, hibridna "superoluja" koja u sebi ima elemente tropske i zimske oluje i na Karibima je usmrtila 66 ljudi. Prognostičari predviđaju da bi Sandy mogla podići razinu mora za više od tri metra na području Long Islanda i u luci New York.
Gradonačelnik New Yorka je još u nedjelju naredio evakuaciju dijela Manhattana, a evakuirani su i dijelovi drugih gradova u tom dijelu SAD-a.
Pročitajte više u rubrici Svijet.

Nema komentara:

Objavi komentar