subota, 6. listopada 2012.

Kroz Davida Blainea tutnjat će čak milijun volti puna tri dana


Kroz Davida Blainea tutnjat će čak milijun volti puna tri dana

Američki iluzionist (39) će tri dana i tri noći stajati na metalnoj platformi visokoj šest metara u luci na rijeci Hudson u New Yorku. Na glavi će nositi metalnu kacigu

Subota, 06. 10. 2012. u 08:00, zadnja izmjena prije 6 sati i 31 minutu   Piše: 
Loading ...
 REUTERS/PXLPrvi na svijetu će se susresti s tolikom količinom strujeSljedeća slika
Sljedeca
Svaki pomak mogao bi mu spržiti srce. Električnu energiju kroz žičano odijelo puštat će 72 sata. Svi se pitaju: ‘Može li i ovo preživjeti?’
Američki iluzionist David Blaine (39) predstavio je najnoviji pothvat službenog naziva ‘Strujni udar: Milijun volti’. Blaine će tri dana i tri noći stajati na metalnoj platformi visokoj šest metara u luci na rijeci Hudson u New Yorku. Na elektrode koje će kroz njegovo mrežasto žičano odijelo bez prestanka puštati nezamislive količine električne energije prikopčali su ga sinoć. Na glavi će cijelo vrijeme nositi metalnu kacigu, a i čarape su mu napravljene od žice. 
- Moram priznati, i sam sam bio šokiran smislivši strujni udar. Ovo je definitivno moj najambiciozniji pothvat do sada. Ne znam hoću li ikad moći ovo nadmašiti niti postići nešto veće. Možda hoću, no ovo je zasad to. Ovo je pothvat broj jedan - rekao je Blaine dok je novinarima pokazivao nešto manje opasnu verziju. 
Osim što će tri dana samo stajati, neće spavati ni jesti, vodu će dobivati kroz slamčicu te urinirati pomoću katetera. Rekao je kako već neko vrijeme posti da u iduća tri dana ne bi morao na zahod. 
Blaine je nedavno postao otac djevojčice zbog čega kaže da više pazi na sigurnost. 
Ne znam koji će utjecaj na moj mozak imati tolika količine energije
- Sasvim sam siguran da ću sve dobro odraditi. Cijelo tijelo bit će okruženo statičkim elektricitetom. To ne boli, ali je osjećaj vrlo čudan. No vjerujem da će sve proći u najboljem redu - optimističan je bio iluzionist prije pothvata. 
Davida Blainea već zovu Houdinijem 21. stoljeća. Iz pothvata u pothvat već godinama šokira svijet. Okovan ledom proveo je 63 sata, 44 dana živio je u kavezu bez hrane, a i živog su ga već zakopali. I nećakinja slavnog Harryja Houdinija skida mu kapu. 
- Moj ujak je činio nevjerojatne stvari, ali nikad nešto ovakvo - rekla je Marie Blood. Kao i svaki do sada, i najnoviji Blaineov pothvat bit će otvoren za javnost, a svi će ga moći uživo pratiti na YouTubeu.

Nema komentara:

Objavi komentar