subota, 18. kolovoza 2012.

"Trudni muškarac" se bori za djecu, jer mu ne priznaju brak


"Trudni muškarac" se bori za djecu, jer mu ne priznaju brak

Rastava supružnika postala je pravna zavrzlama. Sud u Arizoni sada propituje valjanost braka sklopljenog 2003. jer ta američka država ne priznaje istospolni brak

Petak, 17. 8. 2012. u 19:00   Piše: 
Loading ...
 ABCNavodno ga je žena zlostavljalaSljedeća slika
Thomas Beatie (38), poznatiji kao prvi "trudni muškarac" na svijetu, vodi pravnu bitku sa svojom suprugom oko skrbništva nad njihovo troje djece. Beatie je, podsjetimo, još u travnju objavio da se rastaje od 11 godina starije supruge Nancy.
Rastava supružnika postala je prava pravna zavrzlama. Sud u Arizoni sada propituje valjanost braka jer ta američka država ne priznaje istospolni brak. Thomas i Nancy su se vjenčali kao heteroseksualni par jer je Thomas imao dokumentaciju o promjeni spola. Iako je u svim njegovim dokumentima spol promijenjen u muško, on je u međuvremenu rodio troje djece zbog čega sudac nije uvjeren da je dokumentacija koju je priložio prije braka bila valjana. Ipak, dok traje pravna drama sudac je odlučio Thomasu dodijeliti privremeno puno skrbništvo nad djecom nakon što je on u svibnju predočio snimke na kojima se vidi kako ga supruga zlostavlja, prenosi Huffington Post.
Thomas i Nancy su se upoznali kada su njemu bile 24 godine. Nancy se bavila bodybuildingom, a iz prijašnjeg braka ima dvije kćeri tinejdžerice. Vjenčali su se na Havajima 2003. godine. Imaju troje zajedničke djece, Susan, Austina i Jensena. 
Beatie je rođen kao žena, Tracy Lagondino, ali oduvijek je znao da želi biti muškarac. U dvadesetima je počeo uzimati hormone. Od mastektomije 2002. godine legalno je muškarac, ali tada je odlučio još neko vrijeme zadržati ženske reproduktivne organe kako bi sa suprugom mogao imati djecu jer ih ona više nije mogla imati. Thomas je konačno promijenio spol tek ove godine.
Nancy i Thomas spermu su kupili od anonimnog donatora nakon čega se on podvrgnuo umjetnoj oplodnji i zatrudnio. U vrlo kratkom razdoblju dobili su još dvoje djece.
Beatie je 2007. godine pozirao trudan s bradom i otkrio da je prvi "muškarac" koji čeka dijete. Par je nakon izlaska u javnost prolazio kroz brojne stresne situacije, od raznih uvreda do prijetnji smrću. 

Nema komentara:

Objavi komentar