petak, 10. kolovoza 2012.

Sijamske blizanke Abigail i Brittany (22) zvijezde realityja


Sijamske blizanke Abigail i Brittany (22) zvijezde realityja

Sijamske blizanke Abigail i Brittany žele jednoga dana postati majke. Iako dijele jedno tijelo djevojke imaju potpuno različite karaktere. No obje obožavaju sport

Petak, 10. 8. 2012. u 19:15   Piše: 
Loading ...
 TLCBlizanke obožavaju sportSljedeća slika
Sljedeca
Čim su se rodile liječnici su roditelje upozorili kako neće preživjeti. No sijamske blizanke Abigali i Brittany Hensel (22) dokazale su im da su u krivu. Sve oko sebe zadivile su svojim napretkom. O blizankama iz Amerike snimili su i reality show. Emisija o njihovom životu počet će se prikazivati 28. kolovoza. 
Prvi put javnosti su se predstavile u showu Oprah Winfrey, a sve do tada živjele su mirnim životom u Minnesoti, piše Daily mail
Kako su odrastale, djevojke su kao i mnogi drugi blizanci, pokazale svoje različite karaktere. Abigail je oduvijek bila tvrdoglava, a Brittany vedri duh obitelji. No, obje obožavaju svirati klavir i sport. Trenirale su kuglanje, odbojku, vozile bicikl i plivale. Sa 16 godina položile su i vozački ispit.
- Ne zna što bi se desilo da ih je zaustavila policija. Da li bi obje dobile kaznuili samo Abby obzirom da je njezina noga bila na papučici gasa - komentira njihova majka Patty. 
Još dok je bila trudna Patty nije znala da nosi blizance sve do samog poroda. Kaže kako su je isprva šokiralo kad joj je doktor rekao da je rodila sijamske blizanke, no čim ih je vidjela osjetila je neopisivu sreću. 
Iako je Brittany u djetinjstvu bila podložnija prehladama i dva puta imala upalu pluća blizanke su vrlo dobrog zdravlja. U djetinjstvu su bile na tri operacije. Prvo su im uklonili treću ruku sa prsiju, zatim su im ispravili zakrivljenu kralježnicu i proširili im prsni koš kak ne bi imale problema s disanjem u budućnosti. 
Iako svaka od njih ima različite ukuse i mišljenja, njihovo tijelo radi kao jedno. Djevojke imaju četiri plućna krila, dva srca, jedna rebra, jednu jetru, dva želuca, jedan par reproduktivnih organa, jedan mjehur i tri bubrega.
Na 40.000 novorođenih blizanaca jedan par se rodi kao sijamski. Samo jedan posto njih živi dulje od prve godine.
- Da dijelimo jedno tijelo, ali smo dvije vrlo različite djevojke. Svijet ne treba znati s kim se viđamo, što radimo i što ćemo raditi u budućnosti. Da, bit ćemo majke jednoga dana, ali trenutno ne želimo pričati o tome kako će sve skupa funkcionirati - zaključuje Abby. 

Nema komentara:

Objavi komentar