subota, 27. travnja 2013.

Užas u Slav. Brodu: Otac mu dao BMW koji nije smio voziti


Užas u Slav. Brodu: Otac mu dao BMW koji nije smio voziti

Očajni roditelji su u bolnici. Teško ozlijeđene djevojke bore se za život. Sve su još na aparatima, a spašava ih tim od 11 liječnika. Udario ih je Deni Župan (20)

Subota, 27. 4. 2013. u 12:00, zadnja izmjena prije 9 minuta    Piše: Franjo Lepan
Loading ...
 Ivica Galović/PIXSELLPolicija privodi Deni Župana (20)Sljedeća slika
Sljedeca
Dijete pošalješ u školu i misliš da će sve biti u redu, a zamalo ga ubiju. Zbog čega? Zbog toga što se ne može regulirati promet u toj ulici, kojom prolaze stotine djece, što se čeka da netko pogine, kaže ogorčeni otac jedne od triju ozlijeđenih djevojaka u stravičnoj prometnoj nesreći preksinoć u Slavonskom Brodu.
Mladi vozač Deni Župan (20) sletio je BMW-om s ceste i pokupio tri djevojke (15) koje su išle iz škole. Sve tri se bore za živote u bolnici. I u subotu ujutro stanje im je bilo opasno po život. Svjedoci i prolaznici su i jučer bili u šoku. Govorili su da nikad nisu vidjeli takvu strahotu...
U brodskoj policiji kažu da mladić nije bio pijan, ali se kriminalistička istraga nastavlja. Nije imao nikakvih prekršaja do sada. Protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu za izazivanje teške prometne nesreće. Iz policije ističu kako propisi određuju da vozači mlađi od 24 godine ne smiju voziti automobile jače od 80 kilovata, a BMW koji je vozio ima 110 kilovata. Prema zakonu, kaznu će dobiti i mladićev otac, a ona iznosi od 1000 do 3000 kuna. Do mladićeve obitelji nismo uspjeli doći jer cijeli dan nikog nije bilo kod kuće.

Cijelo vrijeme uz njih

Trebala je stići vlakom u Novu Kapelu u 20 sati. Tog dana smo se smijali, bila je tako vesela. Otišla je u školu nasmijana. Umjesto nje, stigla nam je strašna vijest, rekao je Ivan iz Magić Male.
Njegova unuka je s dvije prijateljice išla iz škole. Tad je naletio kobni BMW, udario je u drvo, u kuću, a potom je njih doslovce pokosio. Vlasnica kuće čula je stravičan udar.
- Puknulo je kao bomba. Istrčala sam na ulicu te vidjela cure kako leže na zemlji i mladića kako izlazi iz auta. Jedna je djevojka bila uz stazu, druga nedaleko od nje, a treća pod srušenim stablom čempresa, koje je auto pri udaru iščupao iz zemlje. Medicinska sam sestra, uočila sam da su djevojke u komi, pa sam ih polegla na bok da imaju zraka do dolaska Hitne pomoći. Radim u bolnici, ali takve ozljede još nisam vidjela, strašno - svjedočila je šokirana Nada Kruljac. Hitna pomoć brzo je došla. Djevojke imaju mnoge lomove ruku i nogu, teške ozljede glave... Majka druge djevojke iz Nove Gradiške uspjela se javiti na mobitel. Kroz jauk je rekla kako je situacija jako teška i da se boji za svoju kćer. Ne napušta bolesničku sobu. I u školi su zgroženi nesrećom. Sve tri su pohađale prvi razred, dvije veterinarski smjer, a jedna poljoprivredni.

11 liječnika sudjelovalo u operacijama

- Činimo sve što je u našoj moći. Pozvali smo i angažirali dodatne liječnike specijaliste i subspecijaliste, ukupno njih 11, te veći broj timova drugog medicinskog osoblja. Djevojke su primljene s vrlo teškim ozljedama, koje sa sobom nose komplikacije i ugrozu života. Prognoze su nezahvalne, stanje je vrlo ozbiljno. Djevojke su na Odjelu intenzivne njege i reanimacije te bdijemo nad njima 24 sata - kazao je prim. dr. Josip Samardžić, ravnatelj brodske Opće bolnice. Cijeli Slavonski Brod je u šoku. Mladića opisuju kao pristojnog, a radio je u kafiću Pigal, nedaleko od Cankareve ulice, u kojoj je bila stravična prometna nesreća. Brodom kruži priča kako je Deni ostao bez posla u subotu, a prekjučer je krenuo u Pigal razgovarati s gazdom kafića. Nekoliko sati prije tragedije na Facebooku je napisao svojoj djevojci da je voli.

Nema komentara:

Objavi komentar