srijeda, 6. ožujka 2013.

PRONAŠLI SOVJETSKOG VOJNIKA ZAROBLJENOG U AFGANISTANU PRIJE 33 GODINE! Radi kao travar


PRONAŠLI SOVJETSKOG VOJNIKA ZAROBLJENOG U AFGANISTANU PRIJE 33 GODINE! Radi kao travar

Autor:  Hina
Objavljeno: prije 5 h i 25 min
 
 
 
KABUL - Veterani sovjetske intervencije u Afganistanu uspjeli su u pokrajini Herat pronaći svog suborca koji je prije 33 godine ranjen i zarobljen, prenose ruski mediji.
Vojnik, inače Uzbek, živi nomadskim životom, radi kao travar a promijenio je ime i više se ne zoveBahredin Hakimov nego Šeik Abdulah. Predsjednik odbora veterana koji traga za preživjelima, Ruslan Aušev, kaže da je Abdulah ranjen 1980. godine, samo nekoliko mjeseci nakon početka sovjetske intervencije u Afganistanu a lokalno stanovništvo ga je prihvatilo izliječilo od rana.
Veteranski odbor kaže da se još 264 vojnika vode kao nestali u Afganistanu, od kojih je polovica Rusa po nacionalnosti. U prvom desetljeću nakon sovjetskog povlačenja 1989. odbor je pronašao 29 vojnika od kojih su 22 odlučila otići kući a sedam je ostalo u Afganistanu.

Google oglasi

Šeik Abdulah bio je oženjen ali mu je supruga umrla a nije imao djece. Potpredsjednik odbora Aleksandar Lavrentjev kaže da Abdulah još nosi ožiljke rata na ruci i na ramenu te da ima tikove. Slabo govori ruski i rekao je da je iz Samarkanda te nabroja

Nema komentara:

Objavi komentar