subota, 16. veljače 2013.

Tko je u petak spasio svijet od katastrofe, Bog ili vanzemaljci?


Tko je u petak spasio svijet od katastrofe, Bog ili vanzemaljci?

Spektakularan fenomen očekivano je izazvao jednako spektakularne teorije jer je u prirodi mnogih ljudi da grebu ispod površine i kada to ima smisla i kada je to suludo

Subota, 16. 2. 2013. u 12:00, zadnja izmjena prije 2 sata i 54 minute    Piše: 24sata
Kao što je to bilo i za očekivati, kiša meteora razbudila je maštu brojnih, pa se na internetu u ovom trenutku daju naći brojna tumačenja i analize događaja o kojem su izvijestili svi mediji na svijetu. 
I dok, primjerice, čeljabinski metropolit Zlatoust Feofan vjeruje da je događaj bio Božja poruka, te da mu trebamo molitvom zahvaliti što nas je spasio, neki pak misle da svijet 15. veljače nije svjedočio nebeskoj intervenciji već izvanzemaljskoj!
Pobornike te teorije osobito je zaintrigirala snimka Ruslana Brovkina, na kojoj se pored meteora na nebu vidi još jedna svijetla točka.
Zanimljivo, gotovo identičan primjer zabilježen je i samo dan ranije u Japanu, s tom razlikom što se nepoznati leteći objekt kreće u suprotnom smjeru od meteora te oba 'tijela' eksplodiraju istovremeno (0:20 u videu).
Naravno, riječ je teoriji koja stoji na izrazito klimavim nogama, no za koju ne treba čuditi što se pojavila, pogotovo ako se prisjetimo poveznice sa slavnom Tunguskom eksplozijom.
Naime, eksplozija iz 1908. godine i danas je zanimljiva brojnim 'teoretičarima zavjere', koji tvrde da meteorit ili komet nije stigao udariti o sibirsko tlo zahvaljujući intervenciji izvanzemaljaca koji su ga usmjerili na rijetko nastanjeno područje i uništili u atmosferi (pogledajte dokumentarne filmove koji smo uvrstili u članak, u njima se govori i da je riječ o padu izvanzemaljskog broda).

Nema komentara:

Objavi komentar