petak, 15. veljače 2013.

PRONAŠLI CENTAR ZA ZLO U MOZGU Promjene na čeonom režnju nalaze se kod svih psihopata, a vidljive su već u vrtiću!


PRONAŠLI CENTAR ZA ZLO U MOZGU Promjene na čeonom režnju nalaze se kod svih psihopata, a vidljive su već u vrtiću!

Objavljeno: 06.02.2013
 
 
 
Njegovo otkriće posljedica je godina istraživanja nasilnih prijestupnika
BERLIN - Njemački neurolog Gerhard Roth, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za mozak, tvrdi da je otkrio područje mozga u kojem se može pronaći zlo koje se skriva u ubojicama, silovateljima i pljačkašima.
Njegovo otkriće posljedica je godina istraživanja nasilnih prijestupnika koja je obavljao u sklopu studije njemačke Vlade.
- Pokazivali smo tim ljudima kratke filmove i mjerili moždane valove, rekao je Roth.

Google oglasi

- Kad god bi se pojavile brutalne i nasilne scene, ispitanici ne bi pokazali nikakve emocije. U dijelovima mozga gdje nastaju suosjećanje i tuga, ništa se nije dešavalo.

VIDEO: NAJAMBICIOZNIJI PROJEKT 21. STOLJEĆA Europska unija za 1,2 milijarde eura gradi savršenu simulaciju ljudskog mozga

Područje, koje se u psihopata prikazuje kao tamna masa na vrhu čeonog režnja, pojavljuje se u svim skenovima ljudi s poviješću kriminalnog nasilja.
- Kad god pogledate skenove mozga okorjelih kriminalaca, gotovo uvijek vidljiva su slabije aktivna područja u prednjem dijelu mozga, rekao je.
- Postoje i slučajevi u kojima netko postane kriminalac zbog tumora ili ozljede tog dijela mozga, i nakon operacije uklanjanja tumora, ta osoba ponovno postane normalna.
- Ovo je definitivno područje mozga u kojem se oblikuje i skriva zlo.
Prema Rothu, svi kriminalci su različiti, no on ih razdvaja u tri općenite grupe u sklopu svoje potrage za ‘kolijevkom zla’:
Prva grupa su ‘psihološki zdravi’ ljudi, koji su jednostavno odrasli u okolini u kojoj je prihvatljivo koristiti se nasiljem, krasti i ubijati.
Druga grupa su psihički poremećeni kriminalci koji u svemu vide prijetnju.
- Krivi pogled, jedan krivi potez, on može eksplodirati i postati ubojica.
Treća grupa su ‘čisti psihopati’, grupa u kojoj se nalaze diktatori poput Hitlera i Staljina.
Roth ističe i kako nije istina da se sva čudovišta rađaju, često se mnogima stanje pogorša kada ih se izloži nasilnom okruženju.
- Stručnjaci mogu zamijetiti slabljenje u toj regiji mozga još u vrtiću. Zadaća društva trebala bi biti ponuditi podršku toj djeci i njihovim roditeljima prije nego što postanu kriminalci.

Nema komentara:

Objavi komentar