nedjelja, 3. veljače 2013.

Madež netragom nestao: Jesu li Iranci poslali majmuna ili ne?


Madež netragom nestao: Jesu li Iranci poslali majmuna ili ne?

Na snimkama koje su objavljene prije i nakon misije vidi se da je nestao madež iznad majmunova oka, a potamnilo mu je i krzno. Mnogi tvrde da je sve lažirano

Subota, 02. 2. 2013. u 14:15    Piše: Ivan Hruškovec
Loading ...
 Reuters/YouTubeMajmun je prije leta imao madežSljedeća slika
Sljedeca
Nakon što su Iranci objavili kako su u orbitu lansirali majmuna koji se vratio živ i zdrav javili su se i brojni kritičari koji tvrde kako je moguće da je sve lažirano. 
Iranci su u ponedjeljak izvijestili da su majmuna u kapsuli lansirali na visinu od 120 kilometara, no nakon što su pokazali snimke s povratka mnogi su primijetili da nešto nedostaje. 
Naime na slikama prije lansiranja majmun je imao madež iznad desnog oka i nešto svjetlije krzno, dok na kasnijim snimkama nema madeža, a i majmunčić je malo potamnio. 
Detaljnije slike očito različitih majmuna možete vidjeti na NY Daily News, Sumnjivo je i to kako nije bilo dodatnih potvrda ovog postignuća, a nisu objavljene ni snimke povratka rakete. Sumnju u misiju izrazio je i američki State Department. 
Jedna od mogućnosti je i da se lansirani majmun nije vratio na Zemlju. Naime, prije dvije godine Iranci su pokušali sličnu misiju, no nisu uspjeli.

Nema komentara:

Objavi komentar