petak, 21. prosinca 2012.

Stravičan zločin u Afganistanu: Punica pokušala prisiliti sinovu ženu na prostituciju, a kad je odbila, odrezali su joj glavu


Stravičan zločin u Afganistanu: Punica pokušala prisiliti sinovu ženu na prostituciju, a kad je odbila, odrezali su joj glavu

  • Na fotografijama je ranjena Pakistanka Malala Yousafzai (14)
    AP
Objavljeno: 18.10.2012
 
 
 
Afganistanska policija uhitila je četvero osoba pod optužnicom da su pokušali prisiliti ženu na prostituciju, a kad je odbila, odrezali su joj glavu.
20-godišnja Mah Gul dekapitirana je prošloga tjedna nakon što ju je vlastita punica pokušala natjerati da spava s muškarcem u njezinoj kući u provinciji Herat, rekao je za AFP šef tamošnje policije Abdul Ghafar Sayedzada.
- Uhitili smo punicu, punca, žrtvinog muža i muškarca koji ju je ubio - rekao je Sayedzada.

Google oglasi

Gul se udala za prije četiri mjeseca, a majka njezinog muža već ju je nekoliko puta pokušala natjerati na prostituciju, kazao je Sayedzada.
Osumnjičeni za ubojstvo, Najibullah, kazao je da ga je punica namamila da ubije Gul kazavši mu da je djevojka prostitutka.
- Oko 2 sata ujutro Gulin muž krenuo je u svoju pekaru. Došao sam u kuću i ubio je nožem uz pomoć punice - rekao je Najibullah.
Ubojstvo je uslijedilo nakon oštre osude svjetske javnosti zbog ranjavanja 14-godišnje PakistankeMalale Yousafzai, koju su talibani ustrijelili jer se usprotivila zbog kršenja ženskih prava.
I dok slučaj 14-godišnje djevojčice puni svjetske naslovnice, ljudi preko društvenih medija upozoravaju da su nasilje i ugnjetavanje žena svakodnevna pojava u Afganistanu.

Nema komentara:

Objavi komentar