četvrtak, 27. prosinca 2012.

Stotine letova otkazano zbog oluje



Stotine letova otkazane zbog vremenskih uvjeta u SAD-u

SVIJET&REGIJA27.12.2012. 12:58Poslovni.hr/Hina
Snježna oluja praćena jakim vjetrom uzrokovala je otkazivanje dvjestotinjak letova u četvrtak u SAD-u, što je bitno zakompliciralo predviđena putovanja na praznike.
Ilustracija (Epa)
Ilustracija (Epa)
Snježna oluja praćena jakim vjetrom uzrokovala je otkazivanje dvjestotinjak letova u četvrtak u SAD-u, što je bitno zakompliciralo predviđena putovanja na praznike, posebice na sjeveroistoku zemlje.
Državna služba za vremenske uvjete objavila je da se na sjeveru New Englanda predviđa da će pasti između 30 i 46 centimetara snijega. Snježna oluja već je zahvatila područje Velikih jezera, gdje je u Michiganu palo oko 30 centimetara snijega. Snježna oluja praćena je i ledenom kišom što je izazvalo velike probleme u prometu. Snijeg pada u New Yorku, Vermontu i New Hampshireu i to oko 5 centimetara na sat. Oko 200 letova otkazano je u četvrtak zbog vremenskih uvjeta.
Država New Yorku u srijedu je pokrenula Centar za izvanredne situacije kako bi se uspjela nositi s najvećom snježnom olujom ove sezone. Teški vremenski uvjeti uzrokovali su i brojne nesreće, u kojima je prema nepotpunim podacima do sada poginulo najmanje pet osoba.

Nema komentara:

Objavi komentar