petak, 14. prosinca 2012.

Djevojka je dobila misterioznu infekciju i ostala bez obje noge


Djevojka je dobila misterioznu infekciju i ostala bez obje noge

Tabitha Schulke (18) počela se osjećati loše na Dan zahvalnosti, a sudeći prema simptomima činilo se da ima gripu. Uskoro joj se razvila gangrena na nogama

Srijeda, 12. 12. 2012. u 19:00   Piše: 
Djevojka je dobila  misterioznu infekciju i ostala bez obje nogeABC NewsDjevojka je puna modrica i otečena
Tinejdžerica iz Oregona je zbog tajanstvene infekcije ostala bez obje noge, a doktore je ostavila u potrazi za odgovorima što se dogodilo. 
Tabitha Schulke (18), djevojka koja je željela svoju budućnost posvetiti drugima misionarskim radom, sada se bori za svoj život u bolnici u Portlandu. Počela se osjećati loše na američki Dan zahvalnosti, a simptomi koje je imala bili su slični simptomima gripe, ali onda su se počele događati čudne stvari pa joj se uskoro razvila gangrena na nogama. 

Noge su joj pocrnile kao da je bila na snijegu

- Njezine noge izgledale su kao da je bila na snijegu, kao da su pocrnile - rekla je Tabithina teta, Katie Zimmerman. 
Odveli su je u obližnju bolnicu, a stanje joj se pogoršavalo velikom brzinom pa su doktori mislili da će moći malo učiniti kako bi joj spasili život. Obitelj su obavijestili da će djevojka umrijeti i da se dođu oprostiti od nje, piše ABC.

Amputirali joj obje noge do koljena

U posljednjem pokušaju da spase Tabithu bolnica je kontaktirala medicinski centar Legacy Emanuel, od kojeg su tražili da im pošalju tim koji je djevojci trebao pomoći posebnom tehnikom koja pruža potporu srcu i plućima koja više ne funkcioniraju normalno. Ali gangrena se, unatoč svemu, nastavila širiti, zbog čega su kirurzi bili prisiljeni amputirati joj obje noge do koljena. 

Misterij: Bila je zdrava djevojka, a sada se bori za život

Doktorima još uvijek nije jasno zbog čega je zdrava tinejdžerica postala kritičan bolesnik koji se bori za život. Neki znakovi upućuju na šok sindrom, bolest s 50 posto šanse za preživljavanjem, a koju uzrokuje određena vrsta stafilokoka. Sindrom često na početku izgleda kao gripa, ali ubrzo prerasta u groznicu koju prate nizak krvni tlak i otkazivanje organa.
U svakom slučaju, lijepa mlada djevojka, danas je otečena i puna modrica.
Pročitajte više u rubrici Šokantno!.

Nema komentara:

Objavi komentar