nedjelja, 30. rujna 2012.

ZANIMAO I HITLERA Znanstvenici potvrdili: Budistički 'Željezni čovjek', kojeg su pronašli nacisti, došao je iz - svemira!


ZANIMAO I HITLERA

Znanstvenici potvrdili: Budistički 'Željezni čovjek', kojeg su pronašli nacisti, došao je iz - svemira!

Objavljeno: 27.09.2012
 
 
 
Ovo nije scenarij za najnoviji nastavak 'Indiane Jonesa', već rezultat znanstvenog istraživanja
BERLIN - Ovo nije scenarij za najnoviji nastavak 'Indiane Jonesa', već rezultat znanstvenog istraživanja. Prema pisanju časopisa Meteoritics & Planetary Science, znanstvenici su otkrili kako je budistička skulptura ‘Željezni čovjek’, koju su nacisti pronašli u Tibetu, izvanzemaljskog podrijetla.
Tim arheologa iz nacističke Njemačke pronašao je ‘Željeznog čovjeka’ u udaljenoj regiji Tibeta 1939. godine, neposredno prije početka drugog svjetskog rata. Skulptura predstavlja muškarca u oklopu, sa svastikom u smjeru kazaljke na satu na njegovim prsima.
Znanstvenici vjeruju kako skulptura predstavlja budstičkog boga Vaisravanu, i potječe iz Bon kulture 11. stoljeća. No, to je samo pretpostavka, a pravo podrijetlo ostaje misterija.

Google oglasi

Jedino je sigurno otkuda je došla - iz svemira. Naime, skulptura je isklesana iz komada meteorita, jedini primjer ilustracije ljudske figure napravljen od tog materijala.
Analiza materijala pokazala je da se radilo o željeznom meteoritu, te da sadrži željezo, nikal, kobalt, krom, galij i germanij.
Iz omjera elemenata u meteoritu uspjeli su otkriti i vjerojatni izvor fragmenta, radi se o Chinga meteoritu čiji su komadi rasuti po graničnom području između istočnog Sibira i Mongolije. Chinga je jedan od samo 113 željeznih meteorita pronađenih na zemlji.
Nije poznato ni zašto su nacisti odnijeli skulpturu u Njemačku. Vjerojatno su tu odluku donijeli zbog mistične prirode skulpture i svastike na prsima. Poznata je činjenica da je Hilter, kao i neki od njegovih bliskih suradnika, bio opsjednut okultizmom i nadnaravnim.

Nema komentara:

Objavi komentar