petak, 14. rujna 2012.

uboko u šumama Konga otkrivena nova vrsta majmuna: 'Ima ljudske oči' ouramazingplanet.com Autor: Portal Jutarnji.hr Objavljeno: 13.09.2012 inShare KENYA - Znanstvenici tvrde da su otkrili novu vrstu majmuna koji žive duboko u šumama Demokratske Republike Kongo, životinje koje su do sada bile poznate jedino lokalnim lovcima, a nepoznate vanjskom svijetu, javlja BBC. VEZANE VIJESTI Vijesti Dekodiran genom najvećeg čovjekolikog majmuna: Gorile i ljudi dijele čak 96 posto gena Polovici majmunskih vrsta prijeti izumiranje Znanstvenici su novu vrstu nazvali Cercopithecus Lomamiensis, dok je lokalno stanovništvo zove Lesula. - Nismo se nadali da ćemo tamo pronaći novu vrstu. Čim sam je vidio odmah sam znao da je nešto posebno, izjavio je za BBC John Hart, voditelj znanstevnog projekta. Google oglasi Igraj besplatno online Uživaj u omiljenoj razonodi Sada online u tvome domu! www.GameTwist.net Bolovi u križima i vratu? Riješite vaš problem brzo kvalitetno i bez čekanja! www.fizikalna-terapija.hr Fizikalna, Ortopedija ZG Pregledi,operacije,terapije,rehab. Full-service usluga u centru ZG www.arithera.hr To je tek druga novootkrivena vrsta majmuna u posljednjih 28 godina. Lesula ima ružičasto lice i zlatnu dlaku, a posbeno se ističe po velikim i gotovo 'ljudskim' očima.


Duboko u šumama Konga otkrivena nova vrsta majmuna: 'Ima ljudske oči'

  • ouramazingplanet.com
Objavljeno: 13.09.2012
 
 
 
KENYA - Znanstvenici tvrde da su otkrili novu vrstu majmuna koji žive duboko u šumama Demokratske Republike Kongo, životinje koje su do sada bile poznate jedino lokalnim lovcima, a nepoznate vanjskom svijetujavlja BBC.
Znanstvenici su novu vrstu nazvali Cercopithecus Lomamiensis, dok je lokalno stanovništvo zove Lesula.
- Nismo se nadali da ćemo tamo pronaći novu vrstu. Čim sam je vidio odmah sam znao da je nešto posebno, izjavio je za BBC John Hart, voditelj znanstevnog projekta.

Google oglasi

To je tek druga novootkrivena vrsta majmuna u posljednjih 28 godina. Lesula ima ružičasto lice i zlatnu dlaku, a posbeno se ističe po velikim i gotovo 'ljudskim' očima.

Nema komentara:

Objavi komentar