petak, 14. rujna 2012.

Djevojčica koja je preživjela masakr svoje obitelji, prebačena na tajnu lokaciju!


KLJUČNI SVJEDOK

Djevojčica koja je preživjela masakr svoje obitelji, prebačena na tajnu lokaciju!

  • AP
Objavljeno: prije 6 h i 54 min
 
 
 
Nije imao signala na mobitelu pa je ranjenu djevojčicu položio u bočni položaj, čime joj je spasio život, sjeo na bicikl i otišao po pomoć
NOVO 14:30 Zainab al-Hilli (7), djevojčica koja je preživjela masakr svoje obitelji u francuskim Alpama prošlog tjedna, puštena je iz bolnice u Grenobleu jutros iza 8.15 sati, objavila je francuska policija. Djevojčica je otišla u Ujedinjeno Kraljevstvo, no lokacija na koju je otišla se drži u tajnosti.
Nije otkriveno niti u čijoj pratnji je djevojčica poslana u domovinu. Britanski mediji prenose da je u svakom slučaju išla u pratnji britanskih policajaca.
Spominje se i mogućnost da je djevojčica zbog teških rana na glavi izgubila vid u jednom oku. Policija ju tretira kao ključnog svjedoka ubojstva njezinog oca, majke i bake te francuskog biciklista koji se vjerojatno slučajno našao na mjestu događaja.

Google oglasi

--------------
William Brett Martin (53), britanski biciklist koji je pronašao ubijenu britansku obitelj iračkog porijekla u francuskim Alpama i pozvao policiju, po prvi je puta za javnost opisao užasnu scenu koju je zatekao, uspoređujući je s nečim što biste vidjeli u kriminalističkim serijama poput CSI: Miami.
- Sve je bilo puno krvi i vidio sam glave s rupama od metaka, ispričao je bivši pilot Kraljevskog zrakoplovstva (RAF), sad avijatičarski konzultant.
Isprva je mislio da se radi o teškoj prometnoj nesreći, no onda je ugledao prostrijeljene glave i sedmogodišnju preživjelu djevojčicu Zainab al-Hilli kako glavinja. Iz daljine je prvo izgledala kao da se igra, no kad se približio je vidio da krvari.
Zainab je prostrijeljena u rame i više puta teško udarena po glavi. Nalazila se blizu automobila u kojem su bila mrtva tijela njezina oca, majke i bake, i u kojem se njezina četverogodišnja sestra Zeena skrivala ispod majčinih nogu. Automobil je još uvijek bio upaljen i kotači su mu se još uvijek okretali u trenutku kad je Martin naišao. Pokraj auta ležalo je i tijelo francuskog biciklista Sylvaina Molliera (45), za kojeg policija smatra da je eliminiran kao slučajni svjedok.
Martin je ispričao kako je prvo osjetio jak miris goruće gume i goriva pa je odlučio da bi bilo najbolje ugasiti motor. Otišao je do vozačevog prozora, kojeg je planirao razbiti, no vidio je da je na prozoru već rupa i upitao se ne radi li se možda o rupi od metka. Odlučio je maknuti i ostatak prozorskog stakla pa je samo gurnuo prozor, provukao ruku i ugasio motor.
- Tada se sve primirilo. Motor više nije radio, kotači se više nisu vrtjeli i tek tada sam primijetio ljude koji su sjedili unutra. Odmah mi je bilo jasno da njihove ozljede nemaju veze s možebitnom prometnom nesrećom .
- Zatim sam otišao do druge strane automobila. Nikad nisam u stvarnosti vidio ljude koji su upucani, sve mi je to izgledalo kao nekakva scena iz Hollywooda. Da je taj tren netko viknuo 'Rez!' i da su svi ustali i jednostavno otišli, ne bih se nimalo bio čudio.
Francuska policija Martina smatra potencijalno ključnim svjedokom, čiji identitet se do sada svojski trudila zadržati u tajnosti. No sam Martin je u srijedu neočekivano odlučio dati intervju za BBC.
- Nakon što sam shvatio da se radi o ubojstvu zabrinuo sam se jer mi je palo napamet da je neki luđak možda još uvijek tu negdje u šumi. Izvukao sam mobitel i krenuo zvati policiju, i eto od svih trenutaka ja baš tada nisam imao signala.
Martin je tada Zainab položio u bočni položaj, zbog čega policija smatra da je upravo on zaslužan što je preživjela, sjeo na bicikl i otišao po pomoć. Zainab se oporavlja u bolnici u Grenobleu, a policija nastavlja istragu. U svakom slučaju, naglasili su istražitelji, uzroci ubojstva leže u Velikoj Britaniji, ne u Francuskoj.

Nema komentara:

Objavi komentar