petak, 20. travnja 2012.

Ulovio je sedmi put istu ribu, zaželio želju i pustio je u jezero



Vlatko Pečavor, ribič iz Ozlja, ulovio je istog šarana. Svaki put kad ga ulovi, zaželi želju i pusti ga natrag u jezero. Dosad je istog, uvjeren je, ulovio čak sedam puta

Subota, 21. 4. 2012. u 08:05, zadnja izmjena prije 7 minuta   Piše: 
Loading ...
 ČitateljVlatko vjeruje da je zlatnog šarana ulovio sedam putaSljedeća slika
Gdje si, prijatelju? Dugo se nismo vidjeli. Opet si se upecao, rekao nam je Vlatko Pečavor (25) iz Ozlja, strastveni ribič koji je ulovio zlatnog šarana.
Vlatko je uvjeren da je u ponedjeljak poslijepodne na jednom od jezera kod Ozlja po sedmi put u tri godine uhvatio istog šarana, odnosno koija.
- Svaki put kad sam ga ulovio, zaželio sam da ga ponovno ulovim. Svaki put mi se želja ispunila - rekao je Vlatko. Otkad peca, koristi isti mamac, domaću bojilu s mirisom ananasa.
- Vjerojatno se šaran navikao na mamac, pa ga ‘nanjuši’ i zagrize udicu - kazao nam je kroz smijeh. Prije deset godina u jezero kod Ozlja ubačena su dva koija. Vlatko je ulovio većeg, koji je težak 9,5 kilograma.
- U jezeru ima i ostalih šarana po 15 kg, ali ovaj je najljepši, a pritom još i ispunjava želje - smije se.
Cyprus caprio, koi šaran služi kao ukrasna riba. Vlasnici ga drže u akvarijima ili ribnjacima. Ako su pravilno zbrinuti, mogu živjeti i 70 godina. U nekim slučajevima doživjeli su i 200 godina.

Nema komentara:

Objavi komentar