četvrtak, 19. travnja 2012.

Šaptač morskim psima: Padaju u trans dok ih škaklja po njušci


Šaptač morskim psima: Padaju u trans dok ih škaklja po njušci

Hrabri Andre Hartman u stanju je hipnotizirati velike predatore. Sposobnost je razvio zahvaljujući podvodnom ribolovu tijekom kojeg je shvatio da su oni pametne životinje

Petak, 20. 4. 2012. u 07:30, zadnja izmjena prije 6 minuta   Piše: 
Loading ...
 ProfimediaHartman morske pse hipnotiziraSljedeća slika
Hrabri Andre Hartman u stanju je hipnotizirati morske pse, a osvaja ih škakljanjem po njušci. Njegovu nevjerojatnu sposobnost na obalama Južne Afrike zabilježio je fotograf Doug Perrine, piše Daily Mail.
- Tamo sam došao uslikati morske pse koji proviruju glavom iznad površine vode i otvaraju usta na što ih Andre može natjerati, rekao je Doug. 
- Morske pse privuče miris mamca, a onda im se Andre približi i škaklja ih po njušci, dodao je. Objasnio je da se na tom dijelu tijela kod morskih pasa nalaze živčani završeci zbog čega su jako osjetljivi. 
- Činilo se da je morski pas kad je izvirio na površinu zapao u neko stanje ugode, ali je ujedno bio i zbunjen i nije bilo opasnosti da ikoga napadne, rekao je fotograf. 
Velike bijele psine inače su klasificirane kao ugrožena vrsta jer zbog ribolova ostaju bez hrane. Žrtve su i azijske industrije i lovaca koji ih ubijaju samo zbog njihovih karakterističnih peraja. 
Andre Hartman sposobnost je razvio zahvaljujući podvodnom ribolovu kojim se bavio. Iako se na početku, kao i svi drugi ljudi, bojao velikih predatora, s vremenom je shvatio da su inteligentne, znatiželjne životinje. Shvatio je i da njihov cilj nije loviti ljude, kao i da je moguće komunicirati s njima jednom kada shvatite na koji način oni komuniciraju. 

Nema komentara:

Objavi komentar