utorak, 3. travnja 2012.

Otkrivena NAJSTROŽE čuvana TAJNA britanske kraljevske obitelji: Kraljicu majku rodila je francuska kuharica



Autor: Ana Muhar
Objavljeno: 02.04.2012
Razotkriven razlog zbog kojeg su majku kraljice Elizabete II. cijeli život nazivali Cookie, što može značiti ‘mala kuharica’

Trenutak objave kontroverzne teorije ne može biti nezgodniji u godini u kojoj britanska kraljevska obitelj obilježava dvije važne obljetnice: desetu godišnjicu smrti kraljice Elizabete - Kraljice Majke - i dijamantni jubilej njezine kćeri kraljice Elizabete II.

Harmoniju nacionalne svečanosti održane u petak u dvorcu Windsor u spomen na kraljicu koja je preminula prije deset godina u sto i drugoj godini života narušila je najava nove knjige “Kraljica Majka, neispričana priča o Elizabeth Bowes Lyon, koja je postala kraljica Elizabeta, Kraljica Majka”.

Uobičajena procedura

U opsežnoj biografiji koja će se u britanskim knjižarama naći već ovaj mjesec autorica Giorgia Campbell, odnosno Lady Campbell, iznosi iznenađujuću teoriju da je Kraljica Majka ustvari kći francuske kuharice.

Google oglasi

“Činjenica je da kraljevski i aristokratski krugovi već desetljećima znaju da je Elizabeth Bowes Lyon bez sumnje kći 14. grofa od Strathmorea i Kinghornea, ali ne i dijete njegove supruge Cecilije, baš kao ni njezin mlađi brat David, rođen dvije godine poslije nje, u svibnju 1902.”, piše Lady Colin Campbell. Mališane su u obitelji, tvrdi, zvali “mali Benjamini”, prema biblijskoj priči Josipova brata koji je bio rezultat afere oca i sluškinje. “Elizabeth i David bili su djeca Marguerite Rodiere, atraktivne i ugodne Francuskinje koja je bila kuharica na obiteljskom imanju St. Pauls Walden Bury i rodila je svojim gospodarima dvoje djece koje su toliko priželjkivali nakon što su doktori zabranili Ceciliji trudnoću”, piše autorica.

Slučajna kruna

Iako su se njezinoj teoriji već suprotstavili brojni poznavatelji povijesti kraljevske obitelji, smatrajući je neutemeljenim glasinama, autorica je ustrajna u nizanju dokaza koji potvrđuju njezinu tvrdnju. Francusko ime Kraljice Majke - punim imenom Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon - tvrdi autorica, možda se čini neobičnim, ali ne i onima koji su upoznati s “istinom o njezinoj pravoj majci”.
Autorica indikativnim smatra i nadimak Cookie, koji je u kraljevskim krugovima nosila od ranih dvadesetih godina prošlog stoljeća, kada je postala suprugom mlađeg sina kralja Georgea V. i kraljice Mary, koji će kasnije zbog bratove abdikacije postati kralj George VI.

Nema komentara:

Objavi komentar