petak, 13. travnja 2012.

Nova nada za život u svemiru


UNUTAR 30 SVJ. GODINA

Nova nada za život u svemiru: U našem svemirskom 'susjedstvu' otkrivene 'Superzemlje'

  • Juan Carlos Casado
Objavljeno: 29.03.2012
 
 
 
Znastvenici Observatorija sa Sveučilišta Grenoble otkrili su kako se u našoj galaksiji nalazi čak 100 "super zemalja" koje su od Zemlje udaljene samo 30 svjetlosnih godina
Znastvenici Observatorija sa Sveučilišta Grenoble otkrili su kako se u našoj galaksiji nalazi čak 100 "super zemalja" koje su od Zemlje udaljene samo 30 svjetlosnih godina. One su prema brojnim karakteristikama slične Zemlji.
Izračunali su da čak 40 posto tih planeta ima stjenovitu površinu, a moguće je da na njima postoji voda, piše Telegraph .

Google oglasi

Znanstvenici ističu da tamo gdje postoji voda postoji i mogućnost života, no ipak napominju kako se ne treba prerano vesliti jer iako se ovi planeti nalaze u nastanjivoj zoni to nije nikakvagarancija da se na njima već razvio neki oblik života.
Dr. Xavier Bonfils sa Sveučilišta Grenoble u Francuskoj koji je vodio ovaj internacionalni tim oduševljen je ovim rezultatima.
- Crveni patuljci su česti - ima ih oko 160 milijardi na Mliječnoj stazi što nas dovodi do zaključka da ih je samo u našoj galaksiji na milijarde na kojima postoji mogućnost za razvoj života, zaključio je Bonfils.
U svojoj studiji su promatrali 102 planeta. Ipak, erupcije i iskre češće su na tim zvijezdama nego na Suncu, pa se znanstvenici slažu kako naseljavanje planeta u njihovoj blizini nije baš najbolje ideja.

Nema komentara:

Objavi komentar