nedjelja, 15. travnja 2012.

Majka rodila dječaka sa šest nogu, liječnici će ga operirati


Majka rodila dječaka sa šest nogu, liječnici će ga operirati

Mališan se rodio u Pakistanu. Zdrav je, no budno ga paze da ne bi dobio infekciju. Liječnici misle da će imati normalan život nakon što mu odstrane nepotrebne udove

Nedjelja, 15. 4. 2012. u 19:00, zadnja izmjena prije 8 sati i 34 minute   Piše: 
Loading ...
 Reuters/PixsellDječak se rodio sa šest noguSljedeća slika
Imran Sheikh umalo se onesvijestio kad su mu liječnici priopćili da je porođaj prošao u redu, ali da njegov prvorođenac ima četiri noge više. Mislio je da se osoblje bolnice grubo šali s njim.
Dijete je rođeno carskim rezom. Unatoč anomaliji, potpuno je zdravo i pakistanski liječnici smatraju da će imati normalan život nakon što mu se odstrane nepotrebni udovi. Budno ga paze i promatraju kako ne bi dobio infekciju. I beba i majka se nakon porođaja dobro osjećaju.
Dječakov otac je medicinski tehničar u bolnici. Ne zarađuje dovoljno pa sinu ne može priuštiti potrebnu operaciju.
- Zahvat bi, kažu doktori, trebalo izvesti u boljoj i većoj bolnici od ove u kojoj mi je sin rođen, ali za to nemam novca - očajan je otac koji poziva vlasti, organizacije za ljudska prava i filantrope da pomognu njegovu sinu. Zagrebački ginekolozi potvrđuju da je riječ o rijetkom slučaju.
- Koliko znamo, u Hrvatskoj nismo imali takav slučaj. Najvjerojatnije je došlo do poremećaja u diobi stanica - rekli su iz zagrebačke Klinike za ženske bolesti i porode.
Supružnici Sheikh u braku su četiri godine. Vijest da će postati roditelji ih je razveselila. Nisu ni sanjali da će dobiti sina sa šest nogu. Nadaju se da će s njim ipak sve biti u redu.

Djevojčicu s viškom udova proglasili su božanstvom...

Indijka Lakshmi Tatma rođena je s četiri ruke, četiri noge i dodatnim unutarnjim organima. S dvije godine, medicinska ekipa od 33 člana operirala ju je 27 sati, kako bi uklonili višak udova. Trošak operacije snosila je bolnica. Čim se rodila, proglasili su je božanstvom.

Nema komentara:

Objavi komentar